Tilburg Trappers verslaan Indians op bezoek in Hannover


Foto: Florian Petrow

Het lijkt inmiddels een gewoonte te worden voor de Tilburg Trappers. Na een slechte wedstrijd herstellen ze zich prima. De eerste periode afgelopen vrijdag tegen Hamm was echt onder het niveau van Tilburg. En gisteren (zondag 20 oktober) winnen ze bij de nummer drie Hannover Indians.

LEES OOK: Slechte start Tilburg schenkt Hamm de overwinning

Hannover Indians – Tilburg Trappers 3-5

De Trappers traden aan Am Pferdeturm zonder Alexei Loginov, Noah Muller, Jonne de Bonth, Delaney Hessels, Anthony Rinaldi en Danny Stempher. Tilburg begon sterk. Binnen drie minuten was het al 2-0 voor de Tilburgers. D’Artagnan Joly scoorde de 1-0 met een one timer na een mooie assist van Bjorn Borgman. Waarna Max Hermens de 2-0 binnen schoot. Met een mooie beweging wist Phil Marinaccio de puck bij de vrijstaande Hermens te krijgen. En die schoot de puck in het dak van het doel achter Indians goalie Brett Jaeger. Maar ook de Indians lieten zich niet onbetuigd. Want vier minuten na de 2-0 scoorde de Indians de aansluitingstreffer via Tyler Gron. Puckverlies aan de lange zijde boarding leverde een vrije doortocht op voor Gron en hij wist de puck binnen te schieten.

Toch vergrote Tilburg weer de voorsprong door een powerplay goal in de eerste minuten van de tweede periode. Reno de Hondt veranderde een schot vanaf de blauwe lijn door Giovanni Vogelaar voor de 3-1. Die goal viel achter de nieuwe goalie Timo Herden nadat Jaeger geblesseerd gewisseld was in de eerste break. Maar de Duitsers deden hetzelfde in minuut 33. Matias Vartinnen schoot de tweede goal achter Cedric Andree. Andree zijn zicht op de puck werd geblokkeerd. In minuut 39 kon Max Hermens met zijn tweede goal van de avond weer het verschil op twee goals te brengen. Hij kon op de breakaway gaan en alleen voor de keeper was het glove side in de winkelhaak voor de 4-2. En de strakke assist kwam van D’Artagnan Joly. Ik denk dat zijn broer Raphael Joly trainer van de Indians het kerstcadeau een stuk kleiner zal zijn voor D’Artagnan met een goal en twee assists.

het werd nog spannend

Maar twintig seconden in de derde periode hadden de Indians al weer ‘Das Anschlusstor’ te pakken. Mike Dalhuizen kon net niet voldoende ingrijpen bij de blauwe lijn en Ryker Killins zei ‘vielen dank’. Maar Tilburg gaf het niet meer weg en Marvin Timmer zorgde in de allerlaatste minuut met een empty netter voor de absolute zekerheid van de drie punten. Een goede comeback na de zwakke prestatie tegen Hamm. Nu wacht vrijdag de koploper Hannover Scorpions die op bezoek komen naar Tilburg. Maar die zullen ook getergd zijn die verloren namelijk op bezoek in Duisburg.

samenvatting en persconferentie

Previous Leeuwarden en Eindhoven blijven winnen, Amsterdam zakt weg
Next Den Haag vermorzelde Mechelen, Leuven dendert door