Winnipeg blijft ongeslagen, ruime overwinningen Colorado, LA


Foto: X Colorado Avalanche

Drie wedstrijden gisterenavond in de NHL. Winnipeg won voor de vijfde keer op een rij, Colorado versloeg San Jose en Anaheim verloor van de Los Angeles Kings.

LEES OOK: Sprong wint met Vancouver, Rangers tikken Toronto knock out

Winnipeg Jets – Pittsburgh Penguins 6-3

De Winnipeg Jets behielden hun perfecte start van het seizoen met een 6-3 overwinning op de Pittsburgh Penguins. nadat ze in de tweede periode een achterstand van 2-0 hadden omgebogen. Adam Lowry scoorde de game winning goal vroeg in de derde periode. Waarbij Mason Appleton bijdroeg met een goal en een assist. Eric Comrie (0.929), in zijn eerste start van het seizoen, maakte 39 reddingen om de vijfde opeenvolgende overwinning van de Jets veilig te stellen.

Lars Eller scoorde tweemaal voor Pittsburgh, en Alex Nedeljkovic (0.862), die net als Comrie ook zijn seizoensdebuut maakte, noteerde 31 reddingen. Ondanks een vroege voorsprong konden de Penguins niet op tegen de aanvallende kracht van Winnipeg. Jets-coach Scott Arniel gaf toe dat het spel soms slordig was. Maar prees het vermogen van zijn team om zich te herstellen en de wedstrijd in de laatste periode te domineren. Penguins-captain Sidney Crosby erkende de verdedigende fouten van zijn team en benadrukte dat er meer consistentie nodig is in hun spel.

San Jose Sharks – Colorado Avalanche 1-4

Ross Colton scoorde tweemaal om de Colorado Avalanche naar een 4-1 overwinning op de San Jose Sharks te leiden in het SAP Center. Colton heeft nu vijf goals in zijn laatste drie wedstrijden. Cale Makar scoorde ook een goal (de empty netter) en gaf twee assists, waarmee hij inmiddels in al zijn zes wedstrijden punten heeft gescoord (twee goals, tien assists). Nathan MacKinnon had twee assists en staat inmiddels op twee goals, negen assists. Justus Annunen (0.962) maakte 25 reddingen in zijn eerste start van het seizoen. William Eklund scoorde voor de Sharks, terwijl Vitek Vanecek (0.857) achttien reddingen maakte. Coach Ryan Warsofsky zei dat de Sharks “een manier moeten vinden om een wedstrijd te winnen“.

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 1-4

Adrian Kempe, Alex Laferriere, Kevin Fiala en Mikey Anderson scoorden goals in de derde periode voor de Los Angeles Kings. Ze boekten een 4-1 overwinning op de Anaheim Ducks in het Honda Center. Vladislav Gavrikov gaf twee assists en David Rittich (0.933) maakte veertien reddingen voor de Kings, die hun tweede opeenvolgende overwinning boekten. Ryan Strome scoorde voor de Ducks, en Lukas Dostal (0.943) maakte 34 reddingen. Anaheim werd met 38-15 overklast in schoten, twee dagen nadat ze met 49-20 werden overklast in een 4-3 overtime nederlaag tegen de Colorado Avalanche.

De laatste twee wedstrijden hebben we op de automatische piloot gespeeld. We kijken gewoon naar het spel,” zei Ducks-coach Greg Cronin. “Ze moeten verantwoordelijkheid nemen. De NHL is een snel spel. Als je niet alles geeft tijdens het backchecken, forechecken of in de neutrale zone, krijg je de puck niet. Zo simpel is het.” Kempe gaf de Kings een 1-0 voorsprong door een lange pass van Anze Kopitar op te pikken en in een breakaway vijf-hole te scoren. De Ducks verkleinden de achterstand naar 2-1, maarempty netters van Fiala en Anderson bezegelden de 4-1 overwinning voor Los Angeles.

 

Previous Den Haag vermorzelde Mechelen, Leuven dendert door
Next Toronto verslaat Tampa Bay, Nylander schittert