Toronto verslaat Tampa Bay, Nylander schittert

Nylander

Een wedstrijd in de NHL Toronto tegen Tampa waarbij de Leafs weinig moeite hadden met de Lightning. Mede dankzij een uitstekende wedstrijd van William Nylander En een haast onmogelijke save.

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 5-2

De Toronto Maple Leafs boekten een overtuigende 5-2 overwinning op de Tampa Bay Lightning in de Scotiabank Arena. William Nylander was de grote uitblinker met twee doelpunten en een assist, waarmee hij de Maple Leafs naar hun vierde overwinning in vijf wedstrijden leidde.

Nylander opende de score al vroeg in de wedstrijd. Na slechts vier minuten in de eerste periode vond hij het net met een one-timer, op aangeven van Max Domi. “We begonnen goed,” zei Nylander na de wedstrijd. “Tampa kwam wat terug in de eerste periode, maar daarna speelden we sneller en creëerden we kansen met man-tegen-man situaties. Het was een geweldige penalty kill en Stolarz was ongelooflijk met een paar belangrijke reddingen om onze voorsprong te behouden.”

De Lightning wisten echter gelijk te maken in de eerste periode. Nicholas Paul bracht de stand op 1-1 nadat zijn schot op de rebound werd binnengewerkt door Simon Benoit, die daarbij ook in het net gleed. In de tweede periode kwamen de Leafs weer op voorsprong dankzij Auston Matthews, die zijn scoring streak uitbreidde naar drie wedstrijden op rij. Hij scoorde op de powerplay door een rebound van dichtbij binnen te werken. Nylander zorgde vervolgens voor 3-1 met een mooie actie tijdens een 2-op-1 situatie, waarbij hij goalie Andrei Vasilevskiy door de five hole passeerde.

Max Pacioretty, die de vorige twee wedstrijden healthy scratch was, breidde de voorsprong uit naar 4-1 met een one-timer in de negende minuut van de tweede periode. Tampa Bay-coach Jon Cooper besloot daarop om Vasilevskiy te vervangen door Jonas Johansson.Het was gewoon zo’n avond,” zei Cooper. “Wij maakten fouten en zij maakten daar optimaal gebruik van.” Ondanks een 5-on-3 powerplay van twee minuten, slaagde Tampa er niet in om dichterbij te komen. Anthony Stolarz was uitstekend op dreef en maakte een spectaculaire redding op een schot van Jake Guentzel.

Matthew Knies voegde nog een vijfde doelpunt toe voor de Leafs na een breakaway. Tampa wist de stand nog wel te verkleinen naar 5-2 door een powerplay-goal van Brayden Point, maar dat was meer voor de statistieken.