AHOUD Devils Nijmegen schakelt HYC Herentals uit


HYC Herentals AHoud Devils Nijmegen Face-Off IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

Save the best for last. Waar de overige drie series in twee duels werden beslist, was de serie tussen Herentals en Nijmegen qua spanning de mooiste van de kwartfinales in de BeNe League. Uiteindelijk gingen beide ploegen all the way. Het derde duel, gisteravond in Herentals, werd door Nijmegen na shootouts gewonnen. Opvallend: de drie zeges werden allen op vreemde bodem geboekt. Wat nou thuisvoordeel? Door de winst plaatste de ploeg van Jeffrey van Iersel zich voor de halve finales. Zij nemen het op tegen HIJS Hokij Den Haag.

SPANNEND

In een volgepakt Netepark, met genoeg meegereisde Nijmeegse fans, was het duel er één zoals je hem zou verwachten. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreedte toe, en vochten mooie duels uit. Kansen waren er voldoende, maar zowel Tomislav Hrelja als Kevin van Looveren stonden hun mannetje in het doel.

HYC Herentals AHOUD Devils Nijmegen Face-Off IJshockey
Foto: Kurt Tops

Uiteindelijk was het Mitch Morgan die het net als eerste liet bollen na 35 minuten spelen. Op de power play kreeg Nijmegen de puck het vak niet uit, Shawn Hulshof bediende Morgan, die vanaf de linkerzijde kogelhard uithaalde en binnenschoot; 1-0.

PRACHTIG SCHAAKSPEL

Nijmegen wist wat het te doen stond, en kwam in het slotstuk opzetten. Vroeg in de periode kwam het langszij via Levi Houkes. De aanvoerder schaatste aan de rechterzijde het vak in, en liet een schot los. Van Looveren kon de puck niet vasthouden, en Houkes tikte het rubber binnen voor de Nijmeegse gelijkmaker.

Levi Houkes, AHOUD Devls Nijmegen HYC Herentals, IJshockey Face-Off
Foto: Kurt Tops

Na die treffer ontspon zich een mooi schaakspel, waarin Herentals zeker de laatste fase de bovenliggende partij was. Maar keer op keer was doelman Hrelja de Herentalse aanvalsdrift de baas. De ploegen moesten het in overtime beslissen, maar écht risico nam men niet in de extra vijf minuten. All the way, werd all the way, want shootouts moesten de beslissing gaan brengen.

HRELJA DE HELD VAN DE AVOND

Na de eerste ronde was, zoals de hele serie, de boel in evenwicht door treffers van Bendius en Hulshof. In de vijfde ronde viel de beslissing. Nadat opnieuw Aivaras Bendzius het Herentalse net liet bollen, pakte Tomislav Hrelja de inzet van Shawn Hulshof, waarmee de goalie de held van Nijmegen werd.

De Belgische landskampioen en winnaar van de BeNe League in 2016 ligt eruit. Nijmegen mag het op gaan nemen tegen regerend Nederlands landskampioen en bekerwinnaar HIJS Hokij Den Haag.

Previous 4-on-4: Playoffs in de BeNe-League en NHL, olympische spelen en de expansie naar Seattle
Next Heel veel goals, Taylor Hall gaat maar door en Dallas zakt weg