Heerenveen wint in eigen huis van Den Haag en zet finaleserie op 1-1


UNIS Flyers Heerenveen HIJS Hokij DEn Haag ijshockey Face-Off

Vanmiddag om 17:00 stond in het Thialf stadion de tweede wedstrijd van de BeNe League Finale op het programma.  Na de verloren wedstrijd in de Uithof, moest UNIS Flyers Heerenveen vol aan de bak tegen Hijs Hokij Den Haag

STERK BEGIN HEERENVEEN

Vanaf het moment dat de wedstrijd begon, werd duidelijk dat de Flyers de bezoekers uit Den Haag geen ruimte gingen geven. Flyers zette flink pressie,  waardoor Den Haag geen grote kansen kon creëren. Duels werden veelal door de Friezen gewonnen. Heerenveen kwam dan ook terecht op 1-0 door een knappe goal van Brent Janssen. Kort na de openingstreffer, belandde er tijdens een power play situatie de puck op de paal bij Den Haag.

Het werd een prachtige playoff avond die alles in zich had. De hele wedstrijd werd op het scherpst van de snede gespeeld.  Duels op het scherpst van de snede, goed ijshockey, fouten, en veel strijd. Beide teams hielden niet in, waardoor duels veelal op het randje waren. Heerenveen ging rusten met een 1-0 voorsprong.

UNIS Flyers Heerenveen HIJS Hokij DEn Haag ijshockey Face-Off
Foto: RubenVA Media

GOEDE COMEBACK

Den Haag ving het middenstuk aan met een power play, maar kon daar niet van profiteren. De vijf van Heerenveen waren net compleet, toen de gelijkmaker viel. Jurryt Smid haalde verwoestend van de blauwe lijn uit, het ijzer zei ‘PING’ en de puck lag achter Idzenga; 1-1. Vanaf dat moment was het duel meer in evenwicht, al kregen de Friezen aardige kansen. Opnieuw sterk keeperswerk van Fabian Schotel stonden treffers in de weg. Ook Sjoerd Idzenga lijkt zijn beste vorm voor de finale te hebben bewaard en stond zijn mannetje. Met 1-1 zochten beide teams de derde periode op.

UNIS Flyers Heerenveen HIJS Hokij DEn Haag ijshockey Face-Off
Foto: RubenVA Media

PRACHTIG SLOTSTUK

Ook in de slotperiode werd het goed gevulde Thialf op zijn wenken bediend. Strijd, spanning, lekker fysiek ijshockey, kansen over en weer. Heerenveen hield de man meer situaties van Den Haag goed in bedwang, en zelf kreeg het steeds meer het geloof in een goede afloop. Ruim vijf minuten voor tijd kreeg het de beloning. Lars den Edel verschalkte Schotel, voor een nieuwe Friese voorsprong.

In de slotfase gebeurde er van alles. Yan Turcotte mocht gaan zitten voorr een vermeende interference. Den Haag dacht de gelijkmaker te scoren, maar kreeg hem niet. Oordeelt u zelf, wij zagen het niet goed, maar deze beelden doken op vanaf de tribune.

Met zes tegen vijf (en dus een leeg Haags doel) besliste Brent Janssen het duel definitief door de 3-1 over de lijn te schuiven. Den Haag verloor na lange tijd weer eens, en na afloop was Jurryt Smid daar heel nuchter over. ,,Misschien is dat ook wel weer eens goed voor de ploeg, om een keer te verliezen”.

Na de wedstrijd sprak Face-Off met man of the match Brent Janssen en Yan Turcotte van Heerenveen, en Jurryt Smid van Den Haag.

 

Previous Verrassende nederlaag SKA, CSKA pakt volle winst, Salavat en Ak Bars op gelijke hoogte
Next Kostbare zege voor Anaheim, Tampa Bay plaatst zich voor play-offs