Tilburg Trappers wint in Essen na shootouts

Tilburg Trappers heeft ook het tweede oefenduel tegen Moskitos Essen in winst omgezet. Nadat zaterdag op Stappegoor met 4-2 gewonnen werd, moesten de Tilburgers zondagavond een flink tandje bijzetten. Het won na shootouts met 4-3.

Effectief Essen

Dat Trappers met de winst naar huis ging was geen vanzelfsprekendheid. De Brabanders keken na twintig minuten ijshockey tegen een 3-0 achterstand aan. Trappers speelde niet heel erg slecht, maar zag de Duitse gastheren een lesje effectiviteit doceren.

Veerkracht

Trappers toonde veerkracht in een puike tweede periode qua spel. Nagtzaam, zaterdag ook trefzeker, en nieuwbakken captain van den Heuvel, verkleinden de achterstand naar 3-2. In het derde bedrijf kregen de bezoekers loon naar werken; Mickey Bastings scoorde 10 minuten voor tijd de gelijkmaker.

Bowles matchwinner

Nadat de 3-on-3 verlenging van vijf minuten geen winnende treffer opleverde, moesten shootouts de beslissing brengen. Daarin werd Parker Bowles namens Tilburg de gevierde man, door de winnende treffer te noteren en de comeback win te completeren.

Komende vrijdag hervat Tilburg de oefencampagne: dan treedt het op Stappegoor aan tegen EC Bad Nauheim, dat uitkomt in de DEL2.

Previous Column: IJshockey leeft; wakker worden!
Next Uitslagen Champions Hockey League (CHL)