Luik wint na overtime in Heerenveen, opnieuw prima zaken voor Leuven

Face-Off IJshockey BeNe League

Drie duels in de BeNe League op de zaterdagavond. Luik Bulldogs nam revanche op Heerenveen door na overtime te winnen in Thialf en Chiefs Leuven deed prima zaken met een zege in en tegen Amsterdam. Den Haag (beker) en Herentals boekten ruime zeges op Trappers Toekomstteam en Zoetermeer Panters.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – LUIK BULLDOGS 2-3 OT

In een behoorlijk gevuld Thialf stond er na de uitwedstrijd vrijdagavond in Nijmegen, opnieuw een loodzware tegenstander op het programma voor Unis Flyers: Bulldogs de Liège.

RUSTIGE EERSTE PERIODE

Met de wedstrijd in Nijmegen nog in de benen, begon Heerenveen rustig aan de wedstrijd. De bezoekers waren feller en zaten er kort op. De Luikse verdediging en goalie Stef Verhulst speelden geconcentreerd en Unis Flyers had moeite om bij de goal in de buurt te komen. De teams gingen dan ook met 0-0 de rust in.

Irritaties

Na de eerste periode, brandde het duel in de vierde minuut los. Na een aantal gevaarlijke schoten van Wurm en Limnell, was het DeSmet van Bulldogs die de score opende. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten, aanvoerder Tony Demelinne scoorde de 1-1 een kleine twee minuten later. De duels werden feller en dat leidde tot irritaties bij beide partijen.  Opstootjes en overtredingen zorgden ervoor dat het een boeiend duel werd. Toen de rookwolken waren opgetrokken, gingen de teams met 1-1 de tweede dweil in.

Gelijkwaardig

De derde periode begon met een powerplay voor de Flyers,  maar wederom bleek Verhulst onpasseerbaar. Na een 3-op-1 kans voor Heerenveen, sloeg Luik opnieuw toe, 1-2 door een goal van Matheson, die goalie Jeff Honebeeke kansloos liet. Heerenveen oogde vermoeid, maar vanuit het niets werd het 2-2 door een goal van Adam Bezák. In de laatste vijf minuten werden de bezoekers sterker, maar wisten niet meer te scoren.

Paulus matchwinner

De overtime van vijf minuten met drie tegen drie begon enigszins rommelig  en na een kansje van de Flyers, was het Jordan Paulus die de overwinning voor de bezoekers binnenschoot.

AMSTERDAM TIGERS – CHIEFS LEUVEN 2-5

Na de zege op Mechelen Golden Sharks in eigen huis, doemde voor Chiefs Leuven opnieuw een duel op tegen een directe concurrent voor een playoff plaats. Amsterdam Tigers nam het in de Jaap Eden op tegen de Chiefs. In een gelijkopgaand duel met een puik keepende Ryan Malinoski voor de bezoekers prikten de Belgen de eerste twee treffers binnen in het eerste deel. Alec James en Ben Boute zetten Leuven op 2-0.

Direct in de tweede periode knakte Chiefs de thuisploeg definitief. Rino Dhondt, net op tijd fit na een virusinfectie, liet de netten twee maal bollen voor een 0-4 tussenstand. Amsterdam had pas in de slotfase een antwoord. Het bracht de spanning –te laat- terug met doelpunten van Stef Overweg en Vince van de Kraak. In de laatste 30 tellen bezegelde Dries Blockx met een empty net goal het lot van Tigers. Drie hele belangrijke punten voor Chiefs, dat er nu vijf meer heeft dan Amsterdam.

ZOETERMEER PANTERS – ERA RENOMAR HYC 4-8

Een dramatische start van de wedstrijd. Anders kun je het niet noemen. Zoetermeer Panters gooide in zeven minuten het duel tegen ERA Renomar HYC in de prullenbak. Kevin Riedijk werd na drie razendsnelle treffers van Herentals van het ijs gehaald. Ben Vercammen, Emil Goris en Vincent Morgan legden het rubber tegen de netten en zorgden voor de goalie change. Lange tijd vielen er geen treffers meer totdat Berry Donders na 27 minuten de eerste treffer van Zoetermeer binnenschoot.

In de derde periode zat het vuur. Panters kwam op 2-3 via Teris Wright, maar vier minuten later was het 2-5 door de gebroeders Morgan. Amper een minuut daarna zorgde Dusan Kmec voor een marge van twee, maar Kyle Brothers bracht met twee goals de stand op 3-7. Daarmee was het gedaan. Bas Tammerijn (Panters) en Mitch Morgan zorgden voor een 4-8 eindstand. Door de zege meldt Herentals zich weer in de top van de ranglijst.

TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – CAIROX HIJS HOKIJ 1-11

Na de bizarre 21-0 zege tegen Mechelen op vrijdag, mocht Den Haag een nieuwe poging doen om met een grote zege naar huis te gaan. Dit maal in de beker. Toch zal de ploeg van Eimers gewaarschuwd zijn geweest, want Trappers had Antwerp pootje gelicht. HIJS had moeite om de defensie te slechten van Tilburg; ‘pas’ na twaalf minuten was het raak via Oliver Pataky. In het middenstuk liep Den Haag inderdaad verder weg. Nadat Viktor Gibbs na een minuut de 0-2 binnenschoot, liepen de bezoekers via Diordy Vols (2x), Oliver Pataky, Dani van Schilt en Joey Oosterveld naar 0-7. In de slotperiode werden opnieuw dubbele cijfers neergezet door HIJS. Raymond van der Schuit (2x), Donny van Musscher en Marco Bommezijn zorgden voor een 1-11 eindstand. Trappers deed nog wat terug bij 0-10 via Joonas Steeno. Vrijdag vecht Den Haag in een rechtstreeks duel met Nijmegen om plek drie in het bekertoernooi. Dan wordt de line-up voor de playoffs definitief.

Previous Super Sunday: complete voorbeschouwing op de drie bekerfinales