Florida ramt Boston aan de kant, Edmonton trekt stand gelijk

In Boston werden de Bruins weer met hun snuitjes op het ijs gedrukt. Op elk terrein schoten de beren tekort en de katers uit Florida knalden uit alle hoeken raak. Tijdens game two in Vancouver keerden de Oilers op volle sterkte terug na het verlies in game one. Ook deze ontmoeting met de Canucks werd een thriller. Pas in overtime lukte het Edmonton voor het eerst in deze tweede wedstrijd een voorsprong te nemen. Precies op tijd; de 3-4 betekende einde wedstrijd en 1-1 in de series.

Boston Bruins – Florida Panthers 2-6 (stand in de series 2-1 FLA)

Boston is ten einde raad. Na drie wedstrijden en een 1-2 achterstand in de serie is de shots on goal verhouding 61 – 108 (!) in het voordeel van de Panthers. Florida startte game three met een fitte Sam Bennet (assist en zeven hits). Dat hebben de prima donna’s uit Boston geweten. Meteen in de eerste minuten vlogen achtereenvolgens Brad Marchand (nul shots on goal) en David Pastrnak (assist) tegen het ijs na een legale check van Big Sam. De begenadigde center is oersterk en voor de duvel niet bang. Marchand en Pastrnak waren na die ontmoetingen nog wel op het ijs maar schaatsten geen deuk meer in een pakje boter. Alle drie de periodes domineerden de katers uit Florida. De beren daarentegen grossierden vooral in onhandige penalty’s. De onnodige high-sticking van Mason Lohrei (assist) leverde hem vier minuten ‘sin bin’ op.

In die vier minuten scoorden de Panthers na hun 0-1 nog twee keer en zette de Bruins zo op een 0-3 achterstand. In periode drie ramde Jakub Lauko (goal) ongecontroleerd Florida ’s goalie Sergei Bobrovsky (vijftien saves, 0.882%). De terechte penalty die daarop volgde zorgde voor verlies van discipline bij de Bruins-spelers, hun coach Jim Montgomery en het publiek. Dieptepunt waren de blikjes die het ijs op werden gesmeten. Ook al kwam Boston terug tot 2-4, de katers zetten net zo makkelijk kun nagels weer in het berenvlees. Via een empty net-situatie en een powerplay tikte Florida de 2-5 en de 2-6 in het Boston-net. Zelfs de topvorm van Jeremy Swayman (27 saves, 0.844%) dreigt te verdwijnen. De eerste aasgieren cirkelen al boven de TD Garden in Boston.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 3-4 OT (stand in de series 1-1)

De clash of the Canadians stelde wederom niet teleur. De Oilers moesten tot het gaatje om de Canucks bij te houden. Nikita Zadorov (goal en assist en J.T. Miller (twee assists) waren de gevaarlijkste Orka’s van Vancouver. Voor Edmonton was het goede nieuws dat sniper extra ordinaire Leon Draisaitl (goal en drie assists) weer fit was. Samen met Koning Keizer Admiraal Connor McDavid (goal en drie assists) torpedeerden zij elke voorsprong die Vancouver in de wedstrijd realiseerde.

Met name de 3-3 van McDavid is de moeite waard. De snelheid waarmee over het ijs vliegt, de techniek waarmee hij de puck stuurt en de precisie waarmee hij scoort: buitencategorie hockey. Na die zwaar bevochten 3-3 kwamen de Oilers in overtime pas echt goed op dreef. Daar waar Vancouver tijdens de eerste zestig minuten het spel bepaalde, schaatsten de Canucks  in overtime kansloos achter Edmonton aan. Evan Bouchard (goal) haalde na vijf minuten de trekker over: 3-4 voor de Oilers en 1-1 in de series. Op naar Edmonton voor game drie.