Florida op matchpoint, Edmonton loopt zich stuk tegen Vancouver


Foto: Florida Panthers Twitter

Wederom twee wedstrijden van de tweede ronde play-offs in de NHL. Waarbij de Florida Panthers op matchpoint staan na winst in game vier in Boston. Florida kwam zag en overwon in Boston en kunnen het nu thuis in Sunrise afmaken. En Edmonton Oilers veel beter waren dan de Vancouver Canucks maar zonder goede goalie win je geen wedstrijden in de play-offs en zeker geen Stanley Cup.

LEES OOK: Carolina pakt strohalm, Dallas wint bij Colorado

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 3-4 (stand in de series 2-1 VAN)

Het is een déjà-vu naar vorig seizoen voor de Edmonton Oilers toen Vegas in de tweede ronde langs kwam met een derde keeper Adin Hill die bijna alles wist te stoppen van Edmonton. Zo ook nu in de derde wedstrijd tussen Edmonton en Vancouver. Alleen heet de doelman nu Arturs Silvols en is de derde doelman van de Vancouver Canucks. Van de 45 schoten wist hij er 42 te stoppen terwijl Edmonton goalie Stuart ‘I’m Chocking’ Skinner van de achttien schoten er vier door liet.

Edmonton pakte al snel de voorsprong in de eerste beste powerplay van de wedstrijd en scoorde via Mattias Ekholm. Maar twee keer Brock Boeser en een maal Elias Lindholm zorgde na twintig minuten voor een 1-3 tussenstand. Leon Draisaitl scoorde wederom op de powerplay de aansluitingstreffer maar ook een powerplaytreffer viel er te noteren voor Elias Lindholm. Zodat de stand na veertig minuten nog steeds in het voordeel van de Canucks was. Skinner werd vervangen in de derde periode maar pas laat ondanks een schotenverhouding van 22-om-3 kon Evan Bouchard de 3-4 maken. In totaal werd ook vier keer het ijzer geraakt maar dat telt niet. Al met al bleek het allemaal niet voldoende te zijn.

tekst gaat verder onder de video

Boston Bruins – Florida Panthers 2-3 (stand in de series 3-1 FLA)

Na de eerste periode stond Boston ‘gewoon’ op 2-0 door goals van David Pastrnak en Brandon Carlo. Anton Lundell scoorde de aansluitingstreffer voor Florida in de tweede periode. Maar in de derde periode heerste de Panthers terwijl de Beren iets teveel honing hadden gesnoept tijdens de break want ze hadden grote moeite om het tempo van Florida te volgen. Wat ook resulteerde in twee schoten voor Boston en dertien voor de Panthers. Twee van die dertien schoten vielen binnen achter goalie Jeremy Swayman. De van een blessure teruggekeerde Sam Bennett ‘die met een hit in game drie Brad Marchand uitschakelde’ scoorde de gelijkmaker op de powerplay en Aleksander Barkov zorgde voor de game winning goal. Gaat Boston het nog redden?

Previous Finland declasseert Groot Brittannië, Zweden, Zwitserland en Canada nog zonder puntverlies
Next Zweden overklast Duitsland, Tsjechië verliest met shootouts van Zwitserland