Gaat Tilburg Trappers weer hoge ogen gooien in de Oberliga?


Foto: Romy Mullens

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de Oberliga. Gaat Tilburg Trappers weer richting de halve finale? Of misschien zelfs nog een stapje verder?

LEES OOK: Todd Warriner, de nieuwe coach van Tilburg Trappers

Terugblik seizoen 2023-2024

Na een wat trage start ging het steeds beter lopen voor de Tilburg Trappers. Men werd uiteindelijk tweede in het reguliere seizoen. Achter de ongenaakbare Hannover Scorpions. Maar voor Essen waar ze een punt boven eindigde. Tilburg won 26 wedstrijden in reguliere speeltijd, won er vijf in overtime of shootouts, verloor er twee in overtime of shootouts en verloor er twaalf in reguliere speeltijd. In de play-offs behaalde men de halve finale tegen Blue Devils Weiden. De latere promovendus naar de DEL 2. Coach Doug Mason stopte als coach en Tilburg haalde met Todd Warriner een coach binnen met +400 wedstrijden in de NHL. En was afgelopen seizoen een half jaar trainer van Hannover Indians.

Aangetrokken spelers

Mike Dalhuisen, defense. Deze 35-jarige Nijmegenaar heeft geen introductie nodig. Heeft de wereld over gereisd om hockey te spelen. Ervaren en nog steeds zo fit als een hoentje. Haalde in zijn hoogtijdagen zelfs de AHL bij Texas Stars en Bridgeport Sound Tigers. Bij zijn laatste club Sydney Ice Dogs was hij goed voor 34 punten in achttien wedstrijden (5G, 29A).

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Mike Dalhuizen

Kobe Roth, forward. De 27 jarige Amerikaanse aanvaller speelde vorig seizoen in de Britse league EIHL (Elite Ice Hockey League) bij Coventry Blaze en haalde in 54 wedstrijden 25 goals en 16 assists.

Anthony Rinaldi, forward. De 29-jarige Amerikaanse aanvaller haalde ook de AHL bij Tucson Roadrunners. Gaat zijn derde jaar in Europa in. In 2022 speelde hij in de Franse League bij Cergy en vorigs seizoen net als Kobe Roth in de EIHL. Rinaldi speelde bij de Dundee Stars waar hij 37 punten haalde met zestien goals en 21 assists.

Justin van der Ven, forward. De pas 22-jarige aanvaller doorliep de jeugdopleiding van de Kölner Haie waarna hij in 2022 debuteerde in de DEL2 bij Krefeld Pinguine. Vorig seizoen speelde van der Ven bij Lausitzer Füchse. Heeft aangegeven het plezier terug te vinden bij Tilburg en dan weer een stap hogerop te willen maken.

Phil Marinaccio, forward. De 31-jarige Canadees gaat het achtste jaar in Europa in. Na omzwervingen voa Noorwegen, Denemarken en Frankrijk eindigde hij vorig seizoen in Zweden bij Västerviks IK. Waar hij in vijftien wedstrijden tot vier punten kwam (2G, 2A).

Vertrokken spelers

Diego Hofland, forward. Gestopt met hockey.

Branden Gracel, forward. Gedwongen gestopt met hockey door een zware hersenschudding. De 34-jarige Canadees was afgelopen seizoen de topscoorder van de Tilburg Trappers.

Tijn Jacobs, forward. Ging halverwege het afgelopen seizoen naar Snackpoint Eaters Limburg.

Ninho Hessels, defense. Wilde meer aan spelen toekomen en ging daarom naar Snackpoint Eaters Limburg.

Kaid Oliver, forward. Kwam halverwege het seizoen naar Tilburg. Vooral in de play-offs was hij goed op dreef met dertien punten (5G, 8A) in dertien wedstrijden.

tekst gaat verder onder de foto

#86 Kaid Oliver Foto: Arie Leeuwesteijn

Mikko Virtanen, forward. Afgelopen seizoen te vaak en te lang geblesseerd geweest. Mistte achttien wedstrijden in het reguliere seizoen. Maakte veel indruk in zijn eerste seizoen (2022-2023) bij de Trappers.

Wouter Sars, forward. De 24-jarige aanvaller maakt net als Ninho Hessels de overstap naar Snackpoit Eaters Limburg.

Wat kunnen we verwachten?

De eerste indrukken zijn positief. Goede oefenwedstrijden, gedreven trainingen. Kan Tilburg na het afgelopen seizoen zichzelf nog verbeteren? Nieuwe coach, nieuwe imports aangevuld met een talentvolle selectie. Stabiele goalies, zowel Ruud Leeuwesteijn als Cedric Andree haalde afgelopen seizoen een save gemiddelde van boven de .900. Gaat een van de nieuwe imports de topscorerstitel overnemen van Branden Gracel of wordt het “gewoon” weer Max Hermens? In de Oberliga Nord zal het vooral weer een strijd worden met de Scorpions. En dan in de play-offs wat die gaat Tilburg met gemak halen. Wat komen ze dan in de Oberliga Sud weer tegen. Dat zien we eind maart dan wel weer.

selectie Tilburg Trappers seizoen 2024-2025

goalies
33 Ruud Leeuwesteijn
67 Cedric Andree

defense
5 Giovanni Vogelaar
7 Alexei Loginov
13 Jordy Verkiel
16 Kilian van Gorp
20 Noah Muller
43 Bjorn Borgman
48 Chay Schults
89 Mike Dalhuisen

forwards

4 Ties van Soest
11 Kobe Roth
26 Jonne de Bonth
28 Delaney Hessels
29 D’Artagnan Joly
36 Marvin Timmer
41 Jay Huisman
71 Anthony Rinaldi
77 Reno de Hondt
81 Max Hermens
82 Justin van der Ven
86 Phil Marinaccio
95 Danny Stempher

Previous Leeuwarden na de titel van het Noorden nu het kampioenschap?
Next Nijmegen Devils terug aan de nationale top