EG Diez-Limburg gaat gewoon weer meestrijden in de top CEHL


Diez
Foto: Manuel Enderich

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de Central European Hockey League. Gaat EG-Diez weer richting de halve finale? De meeste fans vonden de toevoeging van de Duitse clubs top.

LEES OOK: UltimAir HIJS Hokij Den Haag klaar voor het echte werk

Resultaten afgelopen seizoen

EG-Diez kwam samen met Neuwied in de problemen doordat ze niet meer in de Regional Liga mochten mee spelen. Men maakte de stap naar de BeNe League. Diez eindigde in de BeNe Cup op plek twee met drie punten achterstand op Heerenveen. Diez won elf keer verloor vier keer regulier en een keer in overtime. In de halve finale wist Geleen de Duitsers twee keer te verslaan in extra tijd. Penaltyshots en overtime. Waardoor Geleen de finale om de BeNe Cup mocht spelen.

In de reguliere BeNe League competitie werd Diez derde met zeven keer winst, drie keer winst in overtime, twee keer verlies in overtime en vier reguliere verlieswedstrijden. In de kwartfinale trad Diez aan tegen Geleen en in game drie was er een overtime goal op de powerplay dat Diez naar de halve finale schoot. Daarin speelden de Duitsers tegen Liège. De eerste wedstrijd was er niet een maar twee kapotte Zamboni’s waardoor de wedstrijd niet door kon gaan. Diez won de thuiswedstrijd waarna Liege de thuiswedstrijd won. En werd het duel beslist in een periode die dan de “derde’ wedstrijd moest voorstellen. Daarin werd gewonnen door de Bulldogs na penaltyshots.

Aangetrokken spelers

Antons Sinegubovs, forward. De 24-jarige Letse aanvaller speelde afgelopen seizoen voor HK Mogo in de Letse competitie. Hij kwam tot 39 wedstrijden inclusief play-offs en had daarin twaalf goals en twintig assists.

tekst gaat verder onder de foto

Antons Sinegubovs Foto: alps.hockey

Tim Dreschmann, defense. De 29-jarige verdediger komt uit de jeugd van Kölner Haie en heeft een karrevracht aan ervaring in de Oberliga. De laatste twee seizoenen speelde hij in de Regional Liga bij ESV Bergisch-Gladbach.

Sami Tamminen, forward. De 27-jarige Finse aanvaller speelde het afgelopen seizoen in de eerste Liga van Roemenië bij Gyergyòi. Hij kwam tot 27 wedstrijden met vier goals en acht assists.

Christian Bauhof, forward. De 24-jarige Duitsers heeft ervaring opgedaan in de DEL, DEL2 en Oberliga. Maakte zijn debuut in het Duitse professionele hockey op zestienjarige leeftijd bij Heilbronner Falken in de DEL2. Vorig seizoen speelde hij in de Oberliga Zuid bij Stuttgart Rebels en kwam tot zeven wedstrijden met twee goals en een assist.

Miro Makinen, forward. Deze 28-jarige Fin scoorde er flink op los afgelopen seizoen bij TuusKi in de tweede Finse Divisie. 22 wedstrijden met 56 punten (29G, 27A).

Justin Schrörs, goalie. Speelde de afgelopen twee seizoenen bij Herforder EV in de Oberliga Nord. Van de 22 goalies werd hij nummer twintig. Met GAA 4.74 en een save percentage van .881. De dertig jarige goalie zal als tweede goalie fungeren.

Maik Klingsporn, defense. Ook deze dertigjarige Duitsers heeft ervaring in de DEL en Oberliga. Zijn laatste drie seizoenen waren in de Regional Liga bij Ratingen Ice Aliens. In totaal 39 wedstrijden met zeventien goals en 37 assists.

Emre Yamak, defense. De 20-jarige verdediger heeft de jeugd doorlopen van Schwenninger Wild Wings.

Vertrokken spelers

Aangezien Diez vorig seizoen een selectie heeft gehad had van 35 man alleen de vertrokken spelers die meer dan tien wedstrijden hebben gespeeld worden hier genoemd.

Hunter Fortin, forward. De  26-jarige Amerikaan was op een gegeven moment topscoorder maar koos ervoor om na de BeNe Cup op te stappen bij Diez en te gaan naar Regional Liga club ERSC Amsberg.

Markus Ekholm Rosen, goalie. Deze Zweedse goalie was redelijk goed. .917 en 3.08 GAA. Maakt de overstap naar America Monroe Mocassins.

Nils Wegner, forward. De 21-jarige Duitsers gaat zijn geluk beproeven in de Oberliga bij Herforder EV.

John McLean, defense. Raakte in de slotfase van het seizoen geblesseerd. En is terug naar America.

Hugo Turcotte, forward. De 33-jarige Canadees kwam later in het seizoen. Het is onbekend bij de redactie wat hij gaat doen.

Adam Keyes, forward. De 26-jarige Canadees ging ook al snel weer terug overzee. Gaat in America aan de slag bij Evansville Thunderbolts.

Jason Lavallée, forward. De 28-jarige Canadees is terug naar Canada en speelt nu in de Ligue Nord-Américaine de Hockey bij Rivière de Loup.

Marek Krocker, forward. Van de 21-jarige Tsjechische Duitser is bij de redactie niet bekend wat hij gaat doen.

Maksim Minaychev, defense. Ook van de 21-jarige Duitse Rus is niet bekend bij de redactie wat hij gaat doen.

Artur Karpenko, forward. Ook van de 21-jarige Duitse Rus is niet bekend bij de redactie wat hij gaat doen.

Konstatin Firsanov, forward. Wederom een Duitse Rus, maar van deze 42-jarige is bij de redactie niet bekend of hij de schaatsen nog professioneel onder gaat binden.

Wat kunnen we verwachten?

Vorig seizoen was alles nieuw voor Diez in de BeNe League. Nu hebben ze wat gerichter spelers gehaald. Het is ook niet bevordelijk voor de teamgeest om spelers te halen die dan niet verder komen dan tien wedstrijden te spelen. Men had dertien spelers die de tien wedstrijden niet volgemaakt hebben. Maar gezien de selectie zal Diez weer om de topplekken gaan strijden. En natuurlijk de kampioenenmaker van Liège is de nieuwe coach van Diez, Ulrich Egen. Hij nam de plek in van Arno Lorsch.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Coline Théate

selectie 2024-2025

goalies
Justin Schrörs
Marian Kapicak

defense
Emre Yamak
Lorenzo Valenti
Maik Klingsporn
Torben Reuner
Michael Kristic
Dominik Gutjahr
Tim Dreschmann

forwards
Paul Jan König
Artjom Piskowazkow
Alexander Seifert
Lorenzo Valenti
Marcel Kurth
Miro Mäkinen
Niko Lehtonen
Christian Bauhof
Sami Tamminen
David Lademann
Thomas Lichnovsky
Antons Sinegubovs
Julian Grund

Previous UltimAir HIJS Hokij Den Haag klaar voor het echte werk
Next L.A. Kings willen verder in de play-offs dan ronde een