Washington Capitals vieren 50 jarig bestaan


Foto: Washington Capitals Facebook

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de NHL. Bij de Washington Capitals viert men het vijftig jarig jubileum.

LEES OOK: Detroit Red Wings eist niets minder dan play-offs van Lalonde

terugblik seizoen 2023-2024

Met hun rookie coach Spencer Carbery startte Washington op desastreuze wijze het seizoen. Na een reeks nederlagen werd de weg naar boven gevonden maar uiteindelijk waren de Capitals nooit een team in topvorm. In de Metropolitan Divisie eindigde men als vierde, in de Eastern Conference als achtste en in de League als zeventiende. De play-offs werden met een 40-31-11 op het nippertje gehaald maar na ronde één was het alweer voorbij.

Voor het komend seizoen zijn er twee doelen: meer succes tijdens de play-offs en het helpen van Alex Ovechkin bij zijn poging het record aantal goals in de NHL te verbreken. Indien THE GREAT EIGHT 42 pucks in het mandje knalt, passeert hij the ‘Greatest Of All Time’ Wayne Gretzky op de topscorerslijst. Gaat dat doel het teambelang in de weg zitten? De 18.000 toeschouwers in The Capital One Arena zullen dat laatste niet willen opgeven voor die trofee jacht van hun Russische beer.

tekst gaat verder onder de foto

Alexander Ovechkin Foto: Washington Capitals Facebook

Aangetrokken spelers

Logan Thompson, goalie. De 27-jarige doelman komt over van de Vegas Knights die er een derde-ronde draft pick in 2024 en 2025 voor terug kregen. Thompson had een stabiel seizoen: 25 overwinningen, veertien nederlagen en vijf keer verlies met overtime of shootouts. Met een  2.70 goals-against gemiddelde en een .908 save percentage en één shut-out in 46 wedstrijden (42 starts) en een 2-2 met een 2.35 GAA en een  .921 save percentage in vier play-off-wedstrijden.

Jakub Vrana, forward. De 28-jarige Tsjech heeft al vijf jaar bij de Caps gespeeld tussen 2016 en 2021 maar moet zich toch eerst weer bewijzen via een professional tryout (PTO).

Brandon Duhaime, forward. De 27-jarige Amerikaanse forward seelde vorig seizoen voor Minnesota en Colorado. Duhaime kwam tot tachtig wedstrijden met dertien punten. Vier goals en acht assists.

Jakob Chychrun, defense. Kwam over met een draft van Nick Jensen naar Ottawa. Behaalde 41 punten (14G, 27A) maar had wel een minus dertig!

Matt Roy, defense. Tekende als free agent voor zes jaar met als beloning $ 34.500.000,00. In 81 wedstrijden bij de Los Angeles Kings kwam hij tot 25 punten. Vijf goals en twintig assists. En had een plus 21.

Taylor Raddysh, forward. Free agent die een eenjarig contract kreeg voor een miljoen dollar. Veertien punten (5G, 9A) in 73 wedstrijden. Had wel een minus negentien.

Andrew Mangiapane, forward. De 28-jarige Canadees werd getrade voor een 2025 tweede ronde draft pick. Was goed voor veertig punten. (16G, 24A).

Pierre-Luc Dubois, forward. De 26-jarige kwam over van de Los Angeles Kings voor goalie Darcy Kuemper. Kon niet voldoen aan het hoge verwachtingspatroon in L.A. Veertig punten (16G, 24A) in 82 wedstrijden.

vertrokken spelers

Darcy Kuemper, Goalie: de 34-jarige veteraan noteerde een  13-14-3 met een 3.31 GAA en .890 save percentage en één  shutout in 33 wedstrijden (30 starts). Hij fungeerde als back-up voor  Charlie Lindgren en vertrekt naar de Los Angeles Kings als onderdeel van een ruil met Kings-winger Pierre-Luc Dubois.

Joel Edmundson, defense. Free agent stapt over naar Los Angeles met een vier jarig contract.

Nick Jensen, defense. Getrade naar Ottawa voor Jacob Chychrun.

Nicolas Aubé-Kubel, forward. Free agent en tekent eenjarig contract bij Buffalo Sabres.

Yevgeni Kuznetzsov, forward. Stapt over naar zijn geboorteland en gaat aan de slag bij SKA Petersburg.

Beck Malenstyn, forward. Getrade naar Buffalo voor een 2025 second round pick.

Anthony Mantha, forward. Gaat naar Calgary als free agent. Eenjarig contract

Max Pacioretty, forward. Kreeg geen contractverlenging bij Washington en mag nu via een professional tryout een contract afwingen bij de Toronto Maple Leafs.

Talenten die mogelijk ijstijd gaan krijgen

Ryan Leonard, forward. Dit 19-jarige talent leidde het Boston College naar de NCAA finale en eindigde zijn debuutseizoen met 60 points (31 goals, 29 assists) in 41 wedstrijden. De nummer acht pick van de 2023 NHL Draf twees dit jaar de kans af om de Capitals te vergezellen tijdens de play-offs. Deze zomer gaat hij mee op het trainingskamp. Wellicht zien we hem dit jaar wel in de NHL?

Vincent Lorio, defense. Hielp mee Herseys Bears in de AHL de Calder Cup te winnen afgelopen seizoen. En had een plus van 26. En debuteerde al in de NHL (negen wedstrijden in de NHL in twee seizoenen). Gaat dit seizoen vele minuten maken.

tekst gaat verder onder de foto

Washington
Foto: © Kiyoshi Mio-USA TODAY Sports

Wat kunnen we verwachten

T.J. Oshie is nog steeds onzeker voor komend seizoen. Oshie zelf twijfelt nog of hij nog kan spelen. Washington mist vuurkracht. Komt er nog een trade? Anders zal het lastig worden om de play-offs te halen. Of is Logan Thompson de ontbrekende schakel als nieuwe goalie.

mogelijke lijnen

Alex Ovechkin – Pierre-Luc Dubois – Andrew Mangiapane
Sonny Milano – Dylan Strome – Tom Wilson
Hendrix Lapierre – Connor McMichael – Aliaksei Protas
Brandon Duhaime – Nic Dowd – Taylor Raddysh

Martin Fehervary – John Carlson
Jakob Chychrun – Matt Roy
Rasmus Sandin – Trevor van Riemsdyk

Logan Thompson
Charlie Lindgren

Previous Zoetermeer Panters vaste waarde voor de play-offs?
Next Leeuwarden na de titel van het Noorden nu het kampioenschap?