Monsterzege Utrecht Dragons op Smoke Eaters Geleen


Foto: UtrechtDragons.nl

Op het fraaie schaatscomplex de Vechtsebanen walste IJCU Utrecht Dragons gisteravond met speels gemak over de Smoke Eaters uit Geleen heen. Met een verpletterende overwinning leverden de Draken direct hun visitekaartje af.

LEES OOK: Nijmegen knalt uit de startblokken met grote zege op Heerenveen

IJCU Utrecht Dragons – Smoke Eaters Geleen 11-1

Na tien minuten spelen zetten sterspelers Jerry Kinneging en Brock Montgomery (beide twee goals en twee assists) binnen 80 seconden de 1-0 en de 2-0 op het scorebord. De van Den Bosch overgekomen defenseman Kinneging maakte zijn belofte meteen waar: sterk defensief spel gecombineerd met offensieve kracht. Geleen hield Utrecht vervolgens tot aan de pauze redelijk uit de buurt van goalie Stef Verhulst maar had zelf moeite om het doel van de Dragons te vinden.

Dragon Jerry Kinneging in het seizoen 22-23 Foto: ijshockeyfoto.nl

In een ruige periode twee (negen strafbankbezoekers) leverden beide heren de 3-0 (Kinneging) en de 5-0 (Montgomery). Tussendoor scoorde het 18-jarige talent Damian Weerheim (goal) de 4-0.

Het doek viel voor Geleen definitief toen na 39 seconden in de derde periode Wessel Copier (goal) de 6-0 leverde. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan voor de Smoke Eaters. Binnen 15 minuten spuwden de watervlugge 17-jarige Ramses van Brunschot (twee goals), Ethan Elliot (goal), Lester Brown (goal) en Matt Caranci (goal en twee assists) hun drakenvuur in het Geleense doel: 11-0.

tekst gaat verder onder de foto

Matt Caranci in 2023-2024 Foto: ijshockeyfoto.nl

De eer gered

Een andere opvallende speler bij de Utrecht was de van Nijmegen overgekomen Martijn Geerlings. De 24-jarige defenseman leverde maar liefst vier assists. In de laatste minuut redde Kai Willems de eer met de eerste treffer van het seizoen voor de Smoke Eaters. Geleen-coach Ricardo Muller zal naar de lange termijn kijken. Vanuit het spel van periode één kunnen zijn Smoke Eaters wedstrijd voor wedstrijd progressie boeken.

Utrecht-coach Tony Collard heeft meteen duidelijk gemaakt waar zijn Dragons voor staan: snel en aanvallend hockey met als doel een plek in de top van de Erdivisie. Geleen heeft dat gisteren op een harde wijze ervaren.

Vandaag staan er twee interessante wedstrijden op het programma: de Brabantse clash tussen de Tilburg Trappers en de Eindhoven Kemphanen (18:00 uur) en in ’s Hertogenbosch nemen de Red Eagles het op tegen de regerend kampioen Amsterdam Tigers (20:00 uur).

Previous Toronto Maple Leafs op missie nummer 57 in jacht op de Cup
Next Den Haag haalt Heerenveen door de gehaktmolen in derde periode