Tilburg Trappers haalt uit op bezoek bij Rostock Piranhas


Foto: Facebook Sozialministerium Mecklenburg-Vorpommern

Wedstrijd twee voor de Tilburg Trappers was op bezoek bij Rostock Piranhas. De mannen uit Tilburg hadden geen last van busbenen van de lange busrit. Het werd 8-2 voor de mannen uit Tilburg.

LEES OOK: Flitsende start Tilburg Trappers is voldoende in openingswedstrijd

Rostock Piranhas – Tilburg Trappers 2-8

Het ging niet zo snel als afgelopen donderdag maar binnen twee minuten was het 0-1 door een goal van Justin van der Ven. Ties van Soest pikte rond de middenlijn de puck af en kon van der Ven in de verre hoek bereiken en die liet het buitenkansje niet liggen. Nog voor de eerste tien minuten was het 0-2. Eveneens gemaakt door Justin van de Ven op de rebound. Marvin Timmer loste het schot waar Rostock goalie Sebastian Albrecht het juiste antwoord niet op had. Nog geen twee minuten later was het ook al 0-3. Phillip Marinaccio kon alleen op de goal afgaan en draaide naar binnen, werd aangetikt door de goalie maar wist de puck toch binnen te werken. En ook de 0-4 viel nog in de eerste periode. D’Artagnan Joly kon de puck langs de goalie binnen tikken.

Aan het begin van de tweede periode werd goalie Sebastian Albrecht vervangen door Timon Bätge. De eerste beste powerplay voor de Trappers na een straf voor Ilija Fleischmann voor hooking sloeg Tilburg meteen toe. Reno de Hondt kon een cross schot loslaten wat binnen viel. Halverwege de wedstrijd stond het 6-0. Marinaccio scoorde zijn tweede goal van de avond via een wrap around. Het werd ook nog 7-0 voordat de tweede zoemer ging. Ties van Soest schoot dwars door het midden de 7-0 binnen. In de derde periode won Rostock een face-off in de neutrale zone en Connor Hannon kon met een mooie beweging alleen op Trappers goalie Ruud Leeuwesteijn afgaan. En zo wist Hannon de eretreffer te maken. Hannon maakte ook de tweede goal voor Rostock. Een schot van Leon Häring ging rechts langs de goal en kwam door de boarding aan de linkerkant van de goal terecht en Hannon kon de puck in de lege hoek schuiven. Tilburg was de hele wedstrijd de betere wat ook bleek aan het aantal schoten op doel 47 om 28 in het Brabantse voordeel.

Het laatste woord was echter voor Tilburg. Jonne de Bonth scoorde de 8-2.

samenvatting en persconferentie

Previous Gaan de Islanders nu verder komen onder een heel seizoen Roy
Next Eindhoven en Amsterdam met de volle buit naar huis