Eindhoven en Amsterdam met de volle buit naar huis


Gisteravond pakten de Eindhoven Kemphanen en de Amsterdam Tigers de winst in hun eerste wedstrijden van het seizoen 2024-2025. In Tilburg maakten de debuterende jonge honden van de Tilburg Trappers het de Kemphanen nog even flink lastig. In Den Bosch lukte het de Tigers pas in periode drie om de Red Eagles uit Den Bosch van het lijf te houden.

LEES OOK: Tilburg Trappers haalt uit op bezoek bij Rostock Piranhas

Tilburg Trappers – Eindhoven Kemphanen 5-8

Met heerlijk offensief spel maakten de Trappers en de Kemphanen er direct een opwindend duel van. Dat leidde ertoe dat er na periode één een sensatie in de lucht hing. Bij rust ging Tilburg met 3-2 aan de leiding dankzij treffers van Harley Verkroost (twee goals en een assist) en Jonas Steeno (drie goals). De twee treffers voor Eindhoven in die eerste periode kwamen van uitblinker Jakob Karlsson (drie goals, vier assists) en Kärlis Andersons (twee goals, één assist).

In periode twee herstelden de Kemphanen de rangorde en ondergingen de Trappers een lesje in effectiviteit. Binnen zes minuten schoven de Eindhovenaren tussen de 23e en 29e minuut vier treffers in het netje van Trappers doelman Ambra Marek. In die periode was de makkelijk scorende Niels Lemans met twee goals en twee assists) cruciaal voor De Kemphanen.

tekst gaat verder onder de foto

Niels Lemans van de Eindhoven Kemphanen Foto: IJshockeyfoto.nl

Namens de Kemphanen scoorden Jakob Karlsson en Ethan Hawes de andere twee treffers in periode twee. Zo stond Eindhoven na 30 minuten spelen met 3-6 voor en leek het kat in ‘t bakkie voor de Kemphanen. Daar dacht Trappers forward Harley Verkroost anders over. Hij zorgde er met zijn tweede treffer van de avond voor dat de Trappers zicht hielden op hun opponent: met 4-6 ging men de tweede break in.

Zweedse scherpschutters

In periode drie lag het wat betreft de scoringsdrift redelijk dicht bij elkaar. Eindhoven scoorde via hun Zweedse scherpschutters duo Jakob Karlsson en Kärlis Andersons de zevende en achtste treffer. Trapper Jonas Steeno maakte met zijn derde van de avond de vijfde en laatste treffer van Tilburg. Eindhoven-goalie David Reid bleef koel en hield in periode drie, op dat ene doelpunt na, zijn goal schoon.

tekst gaat verder onder de foto

David Reid (#73) in actie foto: IJshockeyfoto.nl

De Kemphanen kwamen onder leiding van coach Stefan Collard dus met de schrik vrij en de Trappers kunnen met hun coach Peter van Kaam terugkijken op doelpuntrijk debuut maar zullen ook lessen trekken uit het scoreverloop.

Red Eagles s’Hertogenbosch – Amsterdam Tigers: 2-5

In het Sportiom te Den Bosch legden de Red Eagles het vuur aan de schenen van landskampioen Amsterdam. De Tigers kwamen in periode één via Mickey Vastenhouw (twee goals) op een comfortabele 0-2 voorsprong.

tekst gaat verder onder de foto

Mickey Vastenhouw in afwachting van de puck foto: IJshockeyfoto.nl

Maar vlak voor de eerste pauze sloegen de Red Eagles terug. Met nog maar zeventien seconden op de klok viel de aansluitingstreffer. Het was de vorig seizoen op het adelaarsnest teruggekeerde Daan van den Boogaardt (goal) die de 1-2 binnen schoot.

In periode twee vochten de Red Eagles zich naast de Tigers. Ze overleefden vier Amsterdamse powerplay-situaties en kwamen shorthanded via de exceptioneel getalenteerde zeventienjarige Finn Filipinni (goal en assist) op 2-2. In de tweede pauze was er maar één vraag die op ieders lippen hing: zou Den Bosch meteen voor een stunt kunnen zorgen?

In periode drie gaven de Tigers het antwoord: nee. Amsterdam schakelde een tandje bij en via goals van de Finse sterspeler Samu Poutanen (goal), Stijn Knoop (goal) en Nijs Hille (goal) stelden de Amsterdammers hun eerste zege veilig.

tekst gaat verder onder de foto

De wedstrijd duurde voor Den Bosch net één periode te lang maar de mix van jong talent en routine geeft de Red Eagles een uitstekende uitgangspositie voor dit seizoen. De Tigers moesten even wakker geschud worden. Op klasse en tactiek speelden ze overwinning veilig. Is dat genoeg voor de bekerclash komend weekend met de Nijmegen Devils?

Previous Tilburg Trappers haalt uit op bezoek bij Rostock Piranhas
This is the most recent story.