Vegas Golden Knights ziet 110 punten vertrekken.


Foto: Vegas Golden Knights Instagram

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de NHL. Vegas Golden Knights pakte de laatste wild card in de Western Conference. Maar de regerend kampioen ging er in de eerste ronde uit tegen Dallas Stars in wedstrijd zeven delfde men het onderspit. Het was close maar net niet voldoende om de titel te verdedigen.

LEES OOK: Gaan de Islanders nu verder komen onder een heel seizoen Roy

terugblik seizoen 2023-2024

Vegas won 45 wedstrijden verloor er 29 en acht keer ging men onderuit met overtime of shootouts. In de League werd men veertiende, achtste in de Western Conference en in de Pacific Divisie werd men vierde op een puntje achter de Los Angeles Kings. Na de eerste ronde was het over in de play-offs. Dallas was te sterk in zeven wedstrijden.

aangetrokken spelers

Tanner Pearson, forward. De 32-jarige aanvaller speelde afgelopen seizoen bij de Montreal Canadiens. Kwam tot 54 wedstrijden met vijf goals en achttien assists. Had wel een minus twaalf. Mag zich bewijzen in Vegas met een professional tryout.

Akira Schmid, goalie. De 24-jarige Zwitser komt over van New Jersey samen met Alexander Holz in ruil voor Paul Cotter en een derde ronde draft pick in 2025. Speelde maar negentien wedstrijden in Jersey met een save percentage van .894 en 3.06 GAA.

Alexander Holtz, forward. De 22-jarige Zweed speelde 82 wedstrijden voor New Jersey en kwam tot zestien goals en twaalf assists. Had een minus vijftien. Ging mee in de trade deal van Akira Schmid.

Robert Hagg, defense. De 29-jarige Zweed begint in de AHL bij Henderson Knights. Speelde vorig seizoen maar vijf wedstrijden in de NHL bij de Anaheim Ducks.

Victor Olofsson, forward. Free agent komt over van de Buffalo Sabres. Speelde 51 wedstrijden met vijftien punten. Zeven goals en acht assists. Een jarig contract gekregen van Vegas.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Victor Olofsson

Ilya Samsonov, goalie. Komt over van Toronto waar hij het slechter deed dan in zijn eerste jaar. .919 en 2.33 in 2022-2023 en afgelopen seizoen .890 en 3.13. Als free agent een eenjarog contract getekend.

Tanner Laczynski, forward. Heeft afgelopen seizoen niet in de NHL gespeeld. Maar in de AHL bij Lehigh Valley Phantoms. Kwam daar tot 49 wedstrijden tot zeventien goals en en 27 assists. Ook veel geblesseerd geweest. de afgelopen vijf jaar. Een twee jarig contract voor 1.5 miljoen in twee jaar.

Zach Aston-Reese, forward. Zal in de AHL beginnen aangezien hij afgelopen seizoen maar vijf wedstrijden speelde in de NHL bij Detroit. Heeft ook een two way contract getekend.

vertrokken spelers

Logan Thompson, goalie. Getrade naar Washington voor en derde ronde 2024 en derde ronde 2025 draft pick.

Jonathan Marchessault, forward. Als free agent een vijf jarig contract getekend in Nashville voor 27 miljoen.

Chandler Stephenson, forward. Als free agent een zevenjarig contract getekend in Seattle voor 47 miljoen.

Michael Amadio, forward. Free agent drie jaar naar Ottawa voor 7.8 miljoen.

Paul Cotter, forward. Ging naar New Jersey in een trade met Alexander Holtz en Akira Schmid.

Alec Martinez, defense. Als free agent een eenjarig contract getekend bij Chicago voor vier miljoen.

Anthony Mantha, forward. Free agent eenjarig contract voor 3.5 miljoen naar Calgary.

talenten die ijstijd gaan krijgen

Kaeden Korczak, defense. De 23-jarige Canadees heeft al mogen ruiken aan de NHL en de verwachting is dat hij het hele seizoen gaat meedraaien in de NHL. In drie jaar tijd als een rookie tot 37 wedstrijden gekomen in de NHL. Daarin scoorde hij een goal en tien assists.

Brendan Brisson, forward. Afgelopen seizoen zijn debuut gemaakt in de NHL kwam tot vijftien wedstrijden met twee goals en zes assists. Zal starten in de AHL maar als de nood hoog is zal hij opgeroepen worden tenzij in het traningskamp indruk maakt dan mag hij begin oktober al mee doen als de NHL start.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Brendan Brisson Instagram

wat kunnen we verwachten

Niet echt spelers aangetrokken die meteen veertig plus punten gaan scoren in Vegas. De core stond natuurlijk al goed. En met Jonathan Marchessault en Chandler Stephenson gaan er 110 punten weg. Hoe gaan ze die opvangen? Wij denken dat Vegas iets minder is geworden dan afgelopen seizoen en toen was het al kiele kiele om de play-offs te halen. Coach Bruce Cassidy kan aan de bak.

vermoedelijke lijnen

Ivan Barbashev – Jack Eichel – Pavel Dorofeyev
Brett Howden- Tomas Hertl – Mark Stone
Victor Olofsson – William Karlsson – Alexander Holtz
Jonas Rondbjerg – Nicolas Roy – Keegan Kolesar

Noah Hanifin – Alex Pietrangelo
Brayden McNabb – Shea Theodore
Nicolas Hague – Zach Whitecloud

Adin Hill
Ilya Samsonov
Akira Schmid

Previous Eindhoven en Amsterdam met de volle buit naar huis
This is the most recent story.