Nashville Predators gaat met ervaring vol op jacht naar Sir Stanley


Foto: Nashville Predators Instagram

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de NHL. Nashville Predators gaat aan het nieuwe seizoen beginnen met een aantal zeer ervaren krachten. De jacht op Sir Stanley is ingezet of toch niet?

LEES OOK: Winnipeg Jets gaan met nieuwe coach de uitdaging aan

terugblik seizoen 2023-2024

Nashville won 47 wedstrijden, verloor dertig keer en vijf maal via overtime. Men behaalde 99 punten en werd in de League elfde. In de Western Conference werd met zesde en in de Central Division werd men vierde en bereikte men de play-offs via de wild card. Men werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de Vancouver Canucks in zes wedstrijden. Goalie Juuse Saros behaalde in de play-offs niet zijn gemiddelde dan in het reguliere seizoen.

aangetrokken spelers

Brady Skjei, defense. Veel minuten makende speler (gemiddeld 21) en goed voor 40+ punten de afgelopen drie seizoenen bij de Hurricanes. Tekende als free agent een zeven jarig contract voor 49 miljoen.

Jonathan Marchessault, forward. Eveneens binnengehaald als free agent door general manager Barry Trotz. Was het afgelopen seizoen goed voor 42 goals en 27 assists. Vijf jaar voor 27,5 miljoen.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Jonathan Marchessault Instagram

Steven Stamkos, forward. De 34-jarige captain van de Tampa Bay Lightning kreeg geen verlenging. Toen maar voor vier jaar naar Nashville voor 32 miljoen. Goed voor 81 punten afgelopen seizoen. Veertig goals en 41 assists.

Scott Wedgewood, goalie. Gehaald als back-up achter Juuse Saros. Maar gaat hij zijn niveau van twee jaar geleden bij Dallas weer halen?

Vinnie Hinostroza, forward. De afgelopen vier jaar niet echt een stabiele factor in de NHL. Maar 128 wedstrijden gespeeld bij drie clubs. Vandaar waarschijnlijk zijn twee jaar two way contract.

vertrokken spelers

Cody Glass, forward. De 25-jarige Canadees gaat van Nashville naar Pittsburgh door een trade voor twee prospects en een draft pick in 2025.

Ryan McDonagh, defense. De 35-jarige Amerikaan gaat aan de slag in de Sunshine State bij Tampa Bay.

Kiefer Sherwood, forward. De 29-jarige Amerikaan kreeg bij Vancouver een beter contract dan Daniel Sprong terwijl Sprong de betere cijfers van de afgelopen twee jaar heeft4.

Yakov Trenin, forward. De keiharde forward die een gevecht niet uit de weg gaat kiest als free agent voor Minnesota Wild vier jaar voor veertien miljoen.

Tyson Barrie, defense. Doet een professional tryout bij Calgary Flames.

Jason Zucker, forward. Een jaar, vijf miljoen naar Buffalo Sabres. Wel vaak geblesseerd. Sinds 2018 geen volledig seizoen meer gespeeld.

Anthony Beauvillier, forward. Niet meer de Beauvillier van de Islanders. Kreeg ook maar een eenjarig contract van Pittsburgh.

Denis Guryanov, forward. De 27-jarige Rus is terug naar zijn eigen land. Hij speelt nu in de KHL bij CSKA Moskou.

Yaroslav Askarov, goalie. Wilde niet meer in de AHL spelen en kreeg geen plek als tweede goalie dus wilde hij graag een trade en die kreeg hij. Naar de San Jose Sharks. Staat aangeschreven als beste draft goalie sinds Carey Price.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Yaroslav Askarov

talenten die mogelijk ijstijd gaan krijgen

Joakim Kemmel, forward. De veelzijdige Finse aanvaller heeft alle tools om een ​​effectieve two-way speler te zijn. Hij heeft de snelheid en vaardigheid om de puck te verplaatsen en een kwaliteitsschot dat keepers van mid-range kan verslaan. Hij is niet de grootste speler die er is, maar hij is bereid om een ​​klap te incasseren om een ​​move te maken.

Fedor Svechkov, forward. Speelde tegen mannen in Rusland op 17- en 18-jarige leeftijd en deed goed mee. Hij is een bekwame en creatieve puckhandler die plays langs de boarding kan maken. Hij is ook betrouwbaar aan de puck, kan goed uit de voeten op de penalty kill  en is altijd bereid om een ​​fysiek, verdedigend verantwoord spel te spelen.

wat kunnen we verwachten?

Er is door general manager Barry Trotz genoeg scorend vermogen gehaald. Alleen Jason Zucker is de enige speler die vertrok met meer dan dertig plus punten. Onze mening is wel dat hij Yaroslav Askarov de rookie goalie nooit had moeten laten gaan. Met Scott Wedgewood is er een mindere tweede keeper gekomen. Play-offs gaan wel lukken, maar Sir Stanley ophalen?

vermoedelijke lijnen

Filip Forsberg – Ryan O’Reilly – Gustav Nyquist
Steven Stamkos – Colton Sissons – Jonathan Marchessault
Juuso Parssinen – Tommy Novak – Luke Evangelista
Cole Smith – Michael McCarron – Philip Tomasino

Brady Skjei – Roman Josi
Jeremy Lauzon – Alexandre Carrier
Tanner Molendyk – Luke Schenn

Juuse Saros
Scott Wedgewood

Previous Winnipeg Jets gaan met nieuwe coach de uitdaging aan
Next Kan Unis Flyers Heerenveen met smalle selectie prijzen pakken?