L.A. Kings willen verder in de play-offs dan ronde een


Foto: Instagram Brandt Clarke

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de NHL. L.A. Kings gaan aan het nieuwe seizoen beginnen met een grote aderlating. Topverdediger Drew Doughty heeft zijn enkel gebroken en is zeker minimaal acht weken uitgeschakeld. Arthur Kaliyev brak een paar dagen eerder zijn sleutelbeen en is minimaal een week of zes uitgeschakeld.

LEES OOK: Nashville Predators gaat met ervaring vol op jacht naar Sir Stanley

terugblik seizoen 2023-2024

De Los Angeles Kings werden twaalfde in de League met een score van 99 punten. 44 keer winst 27 keer verlies, zes keer overtime verlies en vijf keer met shootouts. In de Western Conference werden de Koningen zevende en in de Pacific Divisie werd men derde. Dat betekende voor de eerste ronde play-offs dat de Kings aan de bak moesten tegen de nummer twee Edmonton. De afgelopen drie jaar was dat iedere keer de dolksteek voor L.A. In 2022 ging het om zeven wedstrijden, in 2023 zes en afgelopen seizoen was het klaar in vijf. Jim Hiller nam de plek van Todd McLellan over als adje interim coach op 2 februari 2024 en in mei 2024 werd hij aangesteld als officiële hoofd coach.

tekst gaat verder onder de foto

Jim Hiller als coach van de L.A. Kings. Foto: LA Kings

aangetrokken spelers

Caleb Jones, defense. Niet zo goed als zijn broer Seth Jones. Maar de 27-jarige heeft een eenjarig two-way contract getekend bij de Kings. Vorig seizoen 25 wedstrijden voor Colorado met vijf assists en een plus vier.

Joel Edmundson, defense. De 31-jarige Canadees was een free agent en tekende een contract voor drie jaar met 11.55 miljoen. Speelde afgelopen seizoen in Toronto en Washington. In totaal 53 wedstrijden met een goal en vijf assists.

Warren Foegele, forward. De 28-jarige Canadees ging zijn play-offs waarde wat hij liet zien bij de Oilers cashen in L.A. Drie jaar 10.5 miljoen.

Tanner Jeannot, forward. De 27-jarige Canadees kwam over via een trade. Tampa kreeg een vierde ronde 2024 en een vijhfde ronde 2025 draft pick. 55 wedstrijden in Tampa met zeven goals en zeven assists.

Kyle Burroughs, defense. Werd getrade vanuit San Jose voor Carl Grundström. Was in 73 wedstrijden voor de Sharks een minus 42.

Darcy Kuemper, goalie. De 34-jarige Canadese goalie kwam over via een trade met Washington. Pierre-Luc Dubois gaat naar de hoofdstad en Kuemper kwam naar Los Angeles.

vertrokken spelers

Cam Talbot, goalie. Gaat als free agent naar Detroit voor twee jaar.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Can Talbot

Tobias Bjornfot, defense. Van L.A. naar Vegas en nu Florida in een seizoen tijd.

Matt Roy, defense. De 29-jarige verdediger tekende een vijfjarig contract bij Washington voor 34 miljoen.

Jaret Anderson-Dolan, forward. Free agent gaat naar Winnipeg Jets.

Viktor Arvidsson, forward. Edmonton neemt een klein risico met de kleine Zweed. Vaak geblesseerd en dan twee jaar contract voor acht miljoen.

Pierre-Luc Dubois, froward. Getrade naar Washington voor goalie Darcey Kuemper. Kon zijn talenten niet waarmaken in L.A.

Carl Grundström, forward. Getrade naar de San Jose Sharks voor Kyle Burroughs. Tekende daarna een contract voor twee jaar voor 1.8 miljoen per jaar.

Blake Lizotte, forward. Free agent, gaat naar Pittsburgh. Vijftien punten in 62 wedstrijden.

talenten die mogelijk ijstijd gaan krijgen

Brandt Clarke, defense. In 2021 in de eerste ronde als achtste gedraft. Heeft de afgelopen twee seizoen al 25 wedstrijden in de NHL mogen maken. Maar nu met de blessure van Doughty zal hij vast bij de selectie gaan horen. Was in de AHL bij Ontario goed voor tien goals en 36 assists in vijftig wedstrijden.

Akil Thomas, forward. De 24-jarige Canadees heeft vorig seizoen zijn debuut gemaakt met zeven wedstrijden in de NHL. Drie goals en een assist. En aangezien Kaliyev uitgeschakeld is met een gebroken sleutelbeen zal met als Clarke Thomas ook zijn minuten gaan maken.

Alex Turcotte, forward. Het duurde even voor Turcotte, de in 2019 als vijfde gekozen in de draft. Heeft in drie jaar al 32 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Heeft in juli zijn contract met de Kings getekend voor drie jaar.

wat kunnen we verwachten

De Kings gaan het moeilijk krijgen. Drew Doughty er een lange tijd uit. Goalie Darcey Kuemper kwam niet verder dan een save percentage in Washington van .890 terwijl de vertrekkende Cam Talbot .913 haalde. En daarnaast was back-up goalie David Rittich ook beduidend beter dan Kuemper .921. Het zal strijden worden de Kings om een plekje te behalen voor de play-offs. Seattle en San Jose hebben zich duidelijk flink verbeterd qua selectie. Wij vrezen dat de Kings wel eens achter het net kunnen vissen voor de wild-card.

vermoedelijke lijnen

Warren Foegele – Anze Kopitar – Adrian Kempe
Trevor Moore – Phillip Danault – Alex Laferriere
Kevin Fiala – Quinton Byfield – Akil Thomas
Tanner Jeannot – Alex Turcotte – Trevor Lewis

Mikey Anderson- Drew Doughty Caleb Jones?
Vladislav Gavrikov – Brandt Clarke
Joel Edmundson – Jordan Spence

Darcy Kuemper
David Rittich

Previous EG Diez-Limburg gaat gewoon weer meestrijden in de top CEHL
Next Tilburg komt matige start niet meer te boven tegen Erfurt