Diez heeft goede start, prijsschieten bij Mechelen – Leuven

Diez coach Ullie Egen Foto: Manuel Enderich

De kop is eraf. Terwijl in Nederland de kwartfinales beker werden gespeeld. Ging in Duitsland en België de CEHL van start. In het Duits – Vlaams onderonsje tussen Diez en Herentals won Diez met 5-2. De wedstrijd tussen Mechelen en Leuven werd er een met dertien goals. Leuven won met 7-6.

EG Diez-Limburg – Heylen Vastgoed HYC Herentals 5-2

Heylen Vastgoed HYC Herentals is het nieuwe ijshockeyseizoen begonnen met een nederlaag in Duitsland. HYC begon sterk, met snelle aanvallen in de eerste minuten, maar het was Diez dat op voorsprong kwam. Niko Lehtonen scoorde voor de Duitsers. Ondanks kansen voor Herentals, waaronder twee grote mogelijkheden voor Roope Niskanen, wisten ze in de eerste periode niet te scoren.

In de tweede periode bouwde Diez hun voorsprong uit. Miro Makinen scoorde snel na de start van de periode en had maar 26 seconden nodig. Hoewel Herentals via een powerplay goal van Alexander Vasilyev terugkwam tot 2-1, liep Diez weer uit naar 4-1. Twee goals binnen een minuut. Gescoord door Alexander Seifert en Christian Bauhof. Herentals kreeg ook enkele kansen, maar de Duitse goalie Justin Schrörs hield zijn ploeg in de wedstrijd.

In de derde periode kon Diez via Miro Makinen nog een keer scoren op de powerplay. En bracht Alexander Vasilyev met zijn tweede powerplay goal de eindstand op 5-2. Ondanks de nederlaag had HYC voldoende mogelijkheden om het verschil kleiner te maken. Zondag wacht aartsrivaal Liège op het Netepark.

#25 Miro Makinen Foto: Manuel Enderich

Mechelen Golden Sharks – Chiefs Leuven 6-7

Na de eerste twaalf minuten leek het een kansloze missie te worden voor Mechelen. Jeremy Cote (twee goals, een assist). Iniaz Steyaert (een goal, een assist), Alec James (hattrick) en Erik Miller (goal en assist) zorgden voor een 0-4 tussenstand. Tegen het eind van de eerste periode herstelde Levi Glasman (hattrick en een assist) de tussenstand naar 2-4. In de tweede periode maakte wederom Glasman en Patrik Forsberg (twee goals, drie assists) de stand op 4-4. Maar het was nog niet gedaan in de tweede periode. Want beide clubs scoorde nog eenmaal. Cote en Forsberg brachten de pauzestand op 5-5.

Goudhaantje werd Alec James v oor Leuven die nog twee keer scoorde. Eerst de 5-6, waarna Cas Staps (een goal, twee assists) de 6-6 maakte, en James in minuut 45 de winnende binnenschoot met zijn derde treffer. Daarna werd er niet meer gescoord.

#7 Alec James Foto: Chiefs Leuven Facebook