Colorado Avalanche begint gehavend aan het nieuwe seizoen


Colorado
Foto: Instagram Colorado Avalanche

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de NHL. Caolorado Avalanche gaan aan het nieuwe seizoen beginnen met een aderlating namelijk de 31-jarige forward Garbiel Landeskog is nog steeds niet fit na zijn knieoperatie van afgelopen seizoen dat hij daardoor helemaal miste. En de 29-jarige Fin Artturi Lehkonen zal waarschijnlijk net niet fit genoeg zijn om de start mee te maken van het seizoen maar die zal snel in kunnen stappen. Die kampt met een schouder blessure.

LEES OOK: Carolina Hurricanes willen laatste stap zetten richting Sir Stanley

terugblik seizoen 2023-2024

Het afgelopen seizoen was best een goed seizoen voor de Colorado Avalanche. De Cupwinnaar drie jaar geleden. Men won vijftig wedstrijden, verloor er 25, verloor er vijf in overtime en twee met shootouts. Men werd achtste in de League, in de Central Division werd men derde en in de Western Conference werd men vierde. In de play-offs versloeg men in de eerste ronde de Winnipeg Jets met 4-1. Daarna kwam Dallas waarvan net verloor met 4-2. Game een won Colorado in overtime en game zes was de spannendste. Pas in de tweede overtime wist Dalles het verschil te maken. Matt Duchene scoorde de game winner in minuut 92.

Valeri Nichushkin is tot half november 2024 geschorst. Die zit in het NHL Players Program. Het blijft vaag maar terwijl de Avalanche en het kamp van Nichushkin zwijgzaam bleven, kwamen er enkele berichten naar buiten over een incident waarbij de speler betrokken was in een hotel in Seattle, voorafgaand aan game 3 van de eerste ronde van de playoff-serie tegen de Kraken. Volgens de berichten werden de lokale politie en medische hulpdiensten ingeschakeld om een vrouw bij te staan die werd aangetroffen in Nichushkin’s hotelkamer, en die naar verluidt onder invloed was. Nichushkin werd van geen enkel wangedrag beschuldigd en er werden geen juridische stappen tegen hem ondernomen.

aangetrokken spelers

Matthew Philips, forward. De 26-jarige Canadees heeft een eenjarig contract getekend als free agent. Speelde 28 wedstrijden afgelopen seizoen met twee goals en drie assists.

Oliver Kylington, defense. De 27-jarige Zweed komt als free agent over van Calgary waar hij 33 wedstrijden speelde met drie goals en vijf assists.

Erik Brannstorm, defense. De 25-jarige Zweed komt ook als free agent naar Colorado. Had bij Ottawa 76 wedstrijden met drie goals en zeventien assists.

tekst gaat verder onder de foto

Colorado
Foto: Instagram Erik Brannstorm

Calle Rosen, defense. De 30-jarige Zweed komt als free agent over van de St. Louis Blues. Hij speelde maar zes wedstrijden in de NHL met een assists. De rest speelde hij in de AHL. Twee goals en 31 assists.

Calvin de Haan, defense. De 33-jarige Canadees komt als free agent voor een jaar naar Colorado. Hij komt over van Tampa Bay waar hij 59 wedstrijden speelde met drie goaals en zeven assists.

Parker Kelly, forward. De 25-jarige Canadees heeft voor twee jaar als free agent getekend. Hij speelde tachtig wedstrijden voor Ottawa en kwam tot acht goals en tien assists.

vertrokken spelers

Zach Parise, forward. De 40-jarige Amerikaan wil nog wel door maar welke clubs hebben zo’n speler nog nodig? Speelde dertig wedstrijden met vijf goals en vijf assists.

Tomas Tatar, forward. De 33-jarige Slowaak heeft een eenjarig contract getekend bij de New Jersey Devils voor 1.8 miljoen. Speelde afgelopen seizoen bij Colorado en Seattle en kwam tot zeventig wedstrijden met negen goals en vijftien assists.

Caleb Jones, defense. De 27-jarige Texaan heeft een eenjarig contract getekend bij Los Angeles Kings maar wel een two way contract dus niet goed in de NHL mag je naar de AHL. 25 wedstrijden in de NHL met vijf assists.

Andrew Cogliano, forward.  De 27-jarige Canadees heeft zijn pensioen bekend gemaakt.

Andrei Buyalsky, forward. De 24-jarige aanvaller uit Kazachstan gaat naar de KHL. Hij gaat spelen bij Barys Astana.

Ivan Prosvetos, goalie.  De 25-jarige Rus gaat terug naar zijn vaderland en gaat ook in de KHL spelen en wel bij CSKA Moskou.

Frederik Olofsson, forward. De 28-jarige Zweed gaat naar Europa. Naar EV Zug in de Zwitserse competitie.

Jack Johnson, defense. De 37-jarige Amerikaan heeft een eenjarig contract getekend bij Columbus.

talenten die mogelijk ijstijd gaan krijgen

Nikolai Kovalenko, forward. De 24-jarige Amerikaan heeft zijn debuut nog niet gemaakt in de NHL. Het is een getalenteerde winger. Gedraft in 2018 door Colorado als nummer zes. Men verwacht dat hij sit seizoen zijn debuut gaat maken.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Nikolai Kovalenko

Jean-Luc Foudy, forward. De 22-jarige Canadees heeft in twee seizoenen al negen NHL wedstrijden achter de kiezen. Scoorde daarbij een goal. De 2020 pick gaat dit seizoen zeker meer kansen krijgen.

wat kunnen we verwachten

Ze hebben niet echt grote namen gehaald, en wat er vertrokken zijn ook niet de schokkende namen qua puntenpakkers. Met een fitte Landeskog en Artturi Lehkonen missen ze twee top zes spelers bij de aanvang van het seizoen en dan ook nog Nischuskin die geschorst is tot half november. Play-offs blijven nog steeds mogelijk.

mogelijke lijnen

Gabriel Landeskog -Nathan MacKinnon – Jonathan Drouin
Artturi Lehkonen – Casey Mittelstadt – Mikko Rantanen
Miles Wood – Ross Colton – Logan O’Connor
Joel Kiviranta – Parker Kelly – Nikolai Kovalenko

Devon Toews – Cale Makar
Samuel Girard – Josh Manson
Oliver Kylington – Erik Brannstrom

Alexandar Georgiev
Justus Annunen

Previous Supersunday: Bekerperikelen en een oorwassing in de CEHL
Next Tilburg verliest na penaltyshots tegen Duisburg