Sterke tweede periode voldoende voor Tilburg in Leipzig


Foto: Stefan Friedrich

Na een weekend met twee nederlagen in de Oberliga was het noodzakelijk om de ban te breken op bezoek in Leipzig. Na een wederom zwakke start lukte dat uiteindelijk wel. Van 2-0 achter werd het 3-6. Met de drie punten in de zak werd de lange terugreis aangevangen.

LEES OOK: Tilburg verliest na penaltyshots tegen Duisburg

KSW Icefighters Leipzig – Tilburg Trappers 3-6

Na een dikke minuut gaat Jan-Luca Schumacher op avontuur en met de backhand bijna op de achterlijn gooi hij de puck voor het doel. En tot ieders verbazing gaat de puck het doel in. Tilburg goalie Cedric Andree zal zich nog steeds afvragen hoe dan? Maar ook de tweede goal was bijna van hetzelfde laken een pak. Een diepe puck kwam bij Luke Volkmann, die stond bijna op de achterlijn, en die gooide de puck ook richting de goal en eveneens die puck verdween in het Tilburgse doel. Cedric Andree zal van het weekend wel een paar keer zwetend wakker worden. Het leek wel alsof Andree dacht dat het een icing was hij reageert veel te laat op het schot.

Gelukkig voor Andree gaven zijn medespelers wat extra gas in de slotfase van de eerste periode. En daardoor kon Justin van der Ven de aansluitingstreffer scoren een minuut voor de eerste pauze. Een duel aan de boarding werd gewonnen door Jordy Verkiel waarna Jonne de Bonth de puck breed kon leggen op van der Ven.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Stefan Friedrich
knallen in de tweede periode

In de tweede periode was Tilburg de effectievere partij. Vier minuten powerplay leverde een schot iets over de blauwe lijn op door Phil Marinaccio. De puck eindigde in de korte hoek wat de 2-2 betekende. Ook de 3-2 viel kort daarna. Anthony Rinaldi ging over de rechterkant op avontuur waarna zijn schot in de rebound bij Jonne de Bonth terecht kwam en de Bonth zorgde voor de eerste voorsprong in deze wedstrijd voor de Brabanders.

Net over de helft van de wedstrijd zorgde met zijn tweede goal van de avond van der Ven voor de 4-2. Rinaldi kon vanachter de goal de puck zo op het blad leggen van Justin van der Ven. Twee seconden voor de zoemer voor de tweede pauze was er een schot van Bjorn Borgman op de powerplay wat nog aangeraakt werd door D’Artagnan Joly voor de 5-2. Het verzet was duidelijk gebroken van de Icefighters.

Een uitbraak van 2-op-1 voor de Trappers met Rinaldi en van der Ven zorgde ervoor dat Justin van der Ven zijn hattrick kon maken. En slotakkoord was voor Erik-Dirk Virch. Een powerplay goal vanaf de blauwe lijn viel in de verre hoek binnen.

samenvatting en persconferentie

Previous Verrassing in de Eredivisie en doelpuntenfestijn in de CEHL
Next Opening NHL in Praag succes voor Devils tegen Sabres