Tilburg nu wel bij de les met winst op Herford


#36 Marvin Timmer scoort de 4-0 Foto: Arie Leeuwesteijn

Vrijdag was er nog een valse start, die werd rechtgezet. Deze zondagmiddag was daar geen sprake van. Het was niet makkelijk want Herford kreeg ook genoeg kansen. Maar pas een halve minuut voor tijd hoefde Trappers goalie Cedric Andree te capituleren voor de Duitsers. Tilburg won met 4-1.

LEES OOK: Sterke tweede periode voldoende voor Tilburg in Leipzig

Tilburg Trappers – Herforder EV 4-1

De eerste periode was een gelijkopgaande strijd waarbij Tilburg op het juiste moment toe kon slaan. Met aan iedere kant een speler in de strafbank. Zorgde de jarige Reno de Hondt ervoor dat de puck veroverd werd aan de boarding achter de goal en de Hondt kon de puck kwijt aan de inkomende Kilian van Gorp. En die wist Herford goalie Kieren Vogel te passeren in de verre hoek met een hard laag schot.

De tweede periode was de sterkste van de Trappers. Als je kijkt naar de schotenverhouding van 15-om-6 was het alleen aan Dragons goalie Vogel te danken dat het na veertig minuten ‘maar’ 2-0 stond. Net na een powerplay voor Tilburg wist Reno de Hondt van dichtbij een schot los te laten op het Duitse doel. Die poging werd nog gestopt. Maar in de rebound kon Kobe Roth de puck in het lege doel schuiven aan de linker kant.

In de derde periode liepen de Trappers uit naar 4-0. De 3-0 was een prachtige tic-tac-toe aanval met het laatste woord voor Phil Marinaccio op assist van D’Artagnan Joly. Die de pass kreeg van Jay de Ruiter. Marvin Timmer had een mooie deke en kon vanaf de blauwe lijn zo doorstomen op het Duitse doel en wist short side goalie Vogel te verrassen. Maar Herford kreeg toch de beloning. 23 seconden voor tijd ging de shutout van Cedric Andree in rook op. Eerst redde Jordy Verkiel de puck van de lijn maar met een 180 graden draai kon Yannis Walch toch de eretreffer maken.

Samenvatting en persconferentie

Previous Goals, goals, goals in Eredivisie en CEHL
Next Geleen doet 'het' in een minuut, Diez verslaat Liège.