Geleen doet ‘het’ in een minuut, Diez verslaat Liège.

We weten allemaal nog van vorig seizoen dat Snackpoint Eaters Limburg pas verslagen is al de allerlaatste zoemer heeft geklonken. Zo ook op de zondagavond in de strijd om de CEHL Cup. Tot minuut 57 stond Leuven voor met 2-1. In minuut 59 was het 3-2 voor Geleen. Diez had het pas lastig in de derde periode tegen Liège en won derhalve met 6-3.

Snackpoint Eaters Limburg – Chiefs Leuven 3-2

Binnen drie minuten konden de bezoekers uit Leuven juichen. Een uitbraak met 2-op-1 leverde een goal op. Erik Miller kon vanaf eigen verdedigingsvak op snelheid er vandoor. Kon door niemand van Geleen worden achterhaald en schoot de puck hard in de verre hoek achter goalie Deniz Mollen. Na veertig minuten was het 0-2. Op de powerplay sloeg Leuven weer toe. Vadim Gyesbreghs kreeg de puck aan de blauwe lijn aangespeeld en schoot hem laag en hard in de verre hoek met een one timer. Maar in de derde periode wisten de mannen uit Geleen de wedstrijd nog om te draaien.

Eerst was er al snel de aansluitingstreffer voor Geleen. Puckverlies aan de boarding zorgde ervoor dat Tom Marx door kon richting de goal van Jelle Lievens. En zo’n kans moet je de oude vos niet geven. 1-2 was het. In de laatste drie minuten werd de wedstrijd dan echt omgedraaid door Geleen. Tom Marx gaf een assists op Tijn Jacobs die door het midden met een backhander blocker side Jelle Lievens het nakijken gaf. En met nog een minuut en vijf seconden te gaan werd het door Ben Duperreault nog 3-2 ook. Slecht uitverdedigen door Leuven zorgde voor puck bezit van de Limburgers met de overwinning als resultaat.

EG Diez-Limburg – Bulldogs de Liège IHC 6-3

Twee goals in de tiende minuut van de eerste periode maakte meteen het verschil voor Diez. Vanuit het achterveld kwam een pass van Lorenzo Valenti op Julien Grund en die kon alleen door op Troy Passingham. 1-0 voor de Duitsers. Nog geen zestig tellen later lag ook de 2-0 ook in het netje. Een versnelling van Miro Makinen zorgde ervoor dat hij kon uithalen en via de five hole was het 2-0. Al snel in de derde periode werd het ook 3-0 door diezelfde Makinen. Olaf-Jan Schoningh kon wat terugdoen in minuut 39 op de powerplay.

Sami Tamminen zorgde voor de 4-1. Twee goals van Levi Smeets zorgde voor de tweede en derde goal van de Bulldogs. Maar Miro Makinen maakte zijn hattrick compleet met de 5-2 en het laatste woord had Christian Bauhof met een empty netter. Die de eindstand op 6-3 bracht.