Florida kleineert Boston in periode één, Utah wint eerste wedstrijd


Foto: Florida Panthers X

Gisteren ontvingen de new boys uit Utah de Blackhawks voor hun eerste wedstrijd in de NHL, ging St. Louis op bezoek in Seattle en openden de Panthers hun seizoen thuis tegen de Bruins.

LEES OOK: The Devils strikes twice in seizoensopener NHL tegen de Sabres

Florida Panthers – Boston Bruins 6-4

Focus is alles in ijshockey. Die les leerden de Bruine Beren uit Boston gisteravond tegen hun angstgegner: de Florida Panthers. Al twee seizoenen achter elkaar donderden de roofkatten de Bruins uit de play-offs. Gisteren werd duidelijk dat Boston nog steeds een maatje te klein is voor de Stanley Cup winnaar van 2024.  De gehele voorbereiding van de Bruins stond in het teken van hun gerommel met goalies. Uiteindelijk tekende sterdoelman Jeremy Swayman afgelopen week voor acht jaar (64 miljoen dollar). De Panthers schoonden in stilte hun selectie op, verlengden deze week het contract van topschutter Carter Verhaeghe met acht jaar (56 miljoen, waarvan 48 miljoen een gegarandeerde tekenbonus is).

De Bruins vonden Swaymann nog niet wedstrijdfit en zetten dus hun nieuwe back-up goalie Joonas Korpisalo op doel. Hij moest zes van de 35 schoten uit het netje vissen (0.829%). Wat als er een fitte Jeremy Swayman op doel had gestaan? Daar  lag de focus blijkbaar niet bij de Bruins. Voor Florida waren Sam Bennet (twee goals) Sam Reinhart en rough boy Evan Rodriques (beide goal en assist) de gevaarlijkste Panthers. Voor Boston leverde Charlie McAvoy twee punten (goal en assist). Bij een 5-1 stand klonk het vanuit de Boston-kelen: “we want Swayman!” Spannend werd het nooit. Bij een 6-2 voorsprong namen de Panthers gas terug en zagen ze de Bruins in de zeventiende en negentiende minuut nog twee keer scoren.

tekst gaat verder onder de video

Utah Hockey Club – Chicago Blackhawks 5-2

Een heerlijk debuut voor Utah. De uit Arizona overgekomen selectie is wezenlijk versterkt en dat heeft Chicago gisteren aan den lijve ondervonden. De rookies duwden de Original Six-club uit Chicago direct in de eerste periode met de rug tegen de muur: 2-0 voor Utah. In periode twee ging het gelijk op (beide teams scoorden één keer). Toen veteraan Nick Foligno (goal) in periode drie de aansluitingstreffer (3-2) voor de Blackhawks scoorde, werd het nagelbijten voor de UHC-fans.

Chicago ging in de laatste minuut all-in maar kreeg de 4-2 om de oren tijdens hun empty-net strategie. Twintig seconden voor tijd schoof Lawson Crouse (goal) namens Utah de vijfde en laatste treffer in het net van de Blackhawks. Barret Hayton (goal en assist) en goalie Connor Ingram (26 saves, 0.929%) waren de uitblinkers bij Utah.

tekst gaat verder onder de video

 

Seattle Kraken – St. Louis Blues 2-3

Seattle startte gisteren precies waar ze vorig jaar waren gestopt: met verliezen. En weer was het gebrek aan scorend vermogen de hoofdoorzaak. Ondanks een shots on goal-overwicht van 32-25 voor de Kraken namen de Blues uit St. Louis de volle winst mee naar huis. In periode twee was het te doen. Seattle nam een comfortabele 2-0 voorsprong maar gaven die binnen twee minuten uit handen. Tussen de veertiende en de zestiende minuut scoorden St. Louis drie keer. Game over zo bleek na de doelpuntloze derde periode. Jordan Kyrou waren voor de Blues samen met goalie Jordan Binnington (30 saves, 0.938%) de Octopuskillers.

Previous Vuurwerk op het ijs, een dagje Kölner Haie
This is the most recent story.