Druk CEHL weekend, Leuven pakt maximale punten

Het was een druk CEHL weekend, en in verband met logistieke problemen door Air Lingus in verband met orkaan Milton in Florida liep het reizen in de soep voor hoofdredacteur Cor. Vandaar een compleet overzicht van afgelopen weekeinde. Vanaf aankomend weekend gewoon weer per dag een overzicht. Leuven pakte in twee wedstrijden de volle zes punten. Het versloeg Heerenveen en Mechelen. Den Haag en Geleen wonnen beide een wedstrijd en verloren een wedstrijd in overtime.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – UNIS FLYERS HEERENVEEN 2-6

Heerenveen boekte de eerste overwinning in de strijd om de CEHL Cup op bezoek bij Mechelen. Binnen de eerste periode stond het al 4-1 voor de Friese bezoekers. Met goals van Henri Ruotsalainen, Rens Aberson, Brett Magee en Tony Demelinne en voor de Sharks scoorde Jorin Kustermans. Binnen tien minuten in de tweede periode was het Aberson met zijn tweede goal en Jorma van der Meerakker die het halve dozijn voltooide. Waarna wederom Jorin Kustermans de 2-6 binnen schoof achter Martijn Oosterwijk de goalie van de Flyers.

ULTIMAIR HIJS HOKIJ DEN HAAG – EG DIEZ-LIMBURG 7-0

Maar liefst met vijf assists was Joy Turpijn betrokken bij vijf van de zeven goals tegen Diez. Alle zeven goals vielen in het laatste half uur van de wedstrijd. Maar nadat de 1-0 viel op de powerplay door Wesley de Bruijn en nog geen minuut daarna Nick Verschuren met de 2-0 zakte de moed een beetje in de schoenen van de Duitsers. Maar na de 3-0 in de laatste minuut van de tweede periode gescoord door Tobie Collard was het gedaan met Diez. Nick Verschuren (zijn tweede) voor de 4-0, Joey Oosterveld scoorde nummer vijf, Justin Evers nummer zes en wederom Tobie Collard met nummer zeven bezorgden de koploper Diez een pak op de billen.

tekst gaat verder onder de video

EC DIE BAREN NEUWIED – LIEGE BULLDOGS 7-3

Neuwied behaalde in hun vierde wedstrijd van het seizoen in de Central European Hockey League Cup hun derde overwinning. Voor 1247 toeschouwers versloegen ze de regerende kampioen, de Liège Bulldogs, met 7-3. De Bären speelden twee periodes sterk, en werd het in het laatste deel nog spannend. Beide finalisten van vorig seizoen begonnen fel. Neuwied verdedigde goed en profiteerde van de reddingen van goalie Lukas Schulte. Na een straf voor Liège scoorde Artjom Alexandrov de 1-0 op een powerplay. Na de gelijkmaker van Liège Yoren de Smet domineerde Neuwied met drie goals binnen acht minuten. De goals kwamen van  Jeff Smith, Maksim Anton en opnieuw Alexandrov, wat de stand op 4-1 bracht.

In de laatste periode leek een comeback eraan te komen want Liège verkleinde de achterstand met twee snelle goals van Tanguy Auger en wederom Yoren de Smet (minuut 49 en 52), wat de spanning terugbracht. Coach Leos Sulak nam een time-out, waarna Neuwied de controle herpakte. Maximilian Rieger maakte er 5-3 van. Late empty netters van Smith en Anton zorgde voor een ruime 7-3 overwinning.

LIEGE BULLDOGS – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 3-2 OT

In het tweede ECHL-weekend speelden de Snackpoint Eaters een zware uitwedstrijd tegen Liège. Met Deniz Mollen als startende goalie hielden de Eaters goed stand. Halverwege de eerste periode kwam Liège op voorsprong dankzij een backhanded schot van Tanguy Auger na voorbereidend werk van Mikhail Shabanov. In de tweede periode, tijdens een powerplay voor Geleen, vergrootte de Bulldogs de voorsprong, waarbij Shabanov opnieuw scoorde. Geleen vocht echter terug met een goal van Jordan Steinmetz, na een sublieme pass van Wouter Sars, gevolgd door de gelijkmaker van Mike Collard op aangeven van Tom Marx. Na een derde periode zonder verdere goals, besliste de Walen binnen twee minuten de wedstrijd. Auger scoorde opnieuw, waardoor de eindstand 3-2 werd in het voordeel van Liège. Geleen nam een punt mee naar Nederland.

#20 Tanguy Auger Foto: Coline Théate

UNIS FLYERS HEERENVEEN – CHIEFS LEUVEN 2-4

Na de eerste winst in de CEHL Cup voor Heerenveen tegen de Sharks ging Heerenveen ook voor de winst tegen de Chiefs uit Leuven. Na 58 minuten maakte Jasper Nordemann voor de Flyers de 2-2 en leek een overtime eraan te komen maar nog geen twintig seconden later lag de 3-2 in het Friese net waarna nog geen minuut later ook nog de empty netter tegen het net sloeg. Als Leuven de straffen voor de teveel imports in de eerste twee wedstrijden terug krijgt staan ze ‘gewoon’ bovenaan.

CHIEFS LEUVEN – MECHELEN GOLDEN SHARKS 8-5

In de eerste twee periodes ging het gelijk op en was de stand daar ook naar met 4-4, maar in de laatste periode zorgde Leuven dat het de winst binnenhaalde door onder andere twee goals van Alec James. Cas Staps scoorde ook twee goals voor de Sharks maar die waren niet voldoende om punten mee te nemen naar Mechelen.

#7 Alec James haalt uit voor een van zijn treffers. Foto: Facebook Chiefs Leuven

SNACKPOINT EATERS LIMBURG – EC DIE BAREN NEUWIED 3-1

Met gezang door de Duitse fans, die luid aanwezig waren, werd de wedstrijd gestart. Geleen startte fel en creëerde al snel meerdere kansen, maar het was Neuwied dat in ondertal via Artjom Alexandrov de 0-1 maakte. Vlak voor de pauze zorgde Jordan Steinmetz voor de gelijkmaker: 1-1. Geleen was de betere maar konden het niet uitdrukken in meer goals in de eerste periode. Dat veranderde in de tweede periode want Geleen pakte de leiding toen Mike Collard de 2-1 scoorde. Neuwied kreeg ook wat mogelijkheden, maar dankzij een aantal saves van Jowin Ansems bleef de voorsprong behouden. Later maakte Ben Duperreault, na goed voorbereidend werk van Tom Marx, de 3-1. De derde periode bleef steken op nul goals dus werd er niets meer veranderd aan de 3-1 tussenstand.

HEYLEN VASTGOED HYC – ULTIMAIR HIJS HOKIJ 3-2 OT

HYC heeft in een spannende slotfase de overtime-punten op het Netepark weten te behouden na een spannende wedstrijd tegen Den Haag. HIJS Hokij nam in de eerste periode de leiding met 0-1 dankzij captain Raymond van der Schuit. In de tweede periode liep Den Haag uit naar 0-2 wederom met een goal van van der Schuit, maar ook HYC kreeg kansen maar voorlopig wilde goalie Brett Magnus niet barsten. In de derde periode nam HYC wel het heft in handen. Goby Gentry scoorde de aansluitingstreffer, en met minder dan twee minuten te spelen trok Emiel Goris met een goal de stand gelijk (2-2). In overtime maakte Herentals captain Mitch Morgan het af voor HYC op een breakaway.

HYC wint in overtime van HIJS Hokij Foto: Kurt Tops