Sprong Scratch, goalie goal Minnesota, eerste winst Edmonton


Foto: X Minnesota Wild

Negen wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Daniel Sprong was in de derde wedstrijd van de Canucks nu al healthy scratch. En niet iedere Canucks fan was het er mee eens en terecht natuurlijk.

Filip Gustavsson scoorde een goalie goal voor Minnesota Wild in de wedstrijd tegen St. Louis Blues. En de Edmonton Oilers winnen voor het eerst dit seizoen een wedstrijd. Dallas (4), Calgary(4), Winnipeg (3) en Tampa (2) zijn de enige teams die nog ongeslagen zijn. Nashville en Columbus staan na drie wedstrijden als enige nog op nul punten.

LEES OOK: Vegas, Dallas, Calgary en Winnipeg zijn nog ongeslagen na drie wedstrijden

Tampa Bay Lightning – Vancouver Canucks 4-1

Zonder Daniel Sprong die door coach Rick Tocchet op de perstribune werd gezet verloor Vancouver  met 4-1 van Tampa. Met goals van Brayden Point, Brandon Hagel, Anthony Cirelli en Nikita Kucherov domineerde het team, vooral in de eerste en derde periode. Goed keeperswerk van Andrei Vasilevskiy (0.963) zorgde ervoor dat de Canucks niet dichterbij kwamen. Kucherov zette zijn seizoensstart voort met zijn vierde goal in twee wedstrijden. Als Thatcher Demko nog lang geblesseerd blijft heeft Vancouver echt een probleem aangezien Arturs Silvols (0.889) nog niet in de juiste vorm is.

Washington Capitals – Vegas Golden Knights 4-2

Alex Ovechkin had twee assists waarmee hij op 700 assists kwam in de NHL, terwijl de Washington Capitals de Vegas Golden Knights met 4-2 versloegen in de Capital One Arena. Ovechkin is de zestigste speler in de NHL-geschiedenis die 700 assists bereikt. Hij is ook de zesde speler ooit met minstens 700 doelpunten en 700 assists, naast iconen als Wayne Gretzky en Gordie Howe. Logan Thompson (0.923) maakte 24 reddingen in zijn debuut voor de Capitals, terwijl de Caps goals kwamen van Tom Wilson, Jakub Vrana, Aliaksei Protas en Jakob Chychrun. Voor Vegas scoorden Victor Olofsson en Jack Eichel, maar het team kon hun eerste nederlaag van het seizoen niet vermijden. Coach Bruce Cassidy gaf toe dat hun voorste linie vermoeid raakte, terwijl Washington de wedstrijd stevig in handen had.

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 4-2

Pyotr Kochetkov (0.920) maakte 23 reddingen in zijn seizoensdebuut, en de Carolina Hurricanes behaalden een 4-2 overwinning tegen de New Jersey Devils in het Lenovo Center. Jackson Blake scoorde zijn eerste NHL-goal, terwijl Seth Jarvis en Shayne Gostisbehere ook scoorden voor de Hurricanes. Jack Hughes had een goal en een assist voor de Devils. Hughes opende de score vroeg in de tweede periode, maar Jarvis bracht Carolina snel op gelijke hoogte. Gostisbehere zette de Hurricanes op voorsprong vlak voor het einde van de tweede periode, en Blake vergrootte de marge met zijn eerste in de derde periode. Nico Hischier bracht de Devils terug naar 3-2 met een powerplay goal, maar Sebastian Aho bezegelde de overwinning voor Carolina met een empty-netter.

Columbus Blue Jackets – Florida Panthers 3-4

Sam Reinhart scoorde een goal en gaf twee assists, terwijl de Florida Panthers met 4-3 wonnen van de Columbus Blue Jackets tijdens een emotionele seizoensopener in Nationwide Arena De wedstrijd volgde op een ceremonie ter ere van de overleden Johnny Gaudreau, 31, en zijn broer Matthew, 29, die in augustus tragisch omkwamen bij een fietsongeluk. Blue Jackets-coach Dean Evason reflecteerde op het verlies en zei: “Wilden we een overwinning voor Johnny? Natuurlijk… we speelden goed, maar wonnen vanavond niet.”

Reinhart’s doelpunt vlak voor het einde van de tweede periode gaf de Panthers een 3-2 voorsprong, nadat Columbus twee keer had voorgestaan. Eetu Luostarinen voegde een extra goal toe voordat James van Riemsdyk laat in de wedstrijd nog scoorde, maar de Blue Jackets konden de comeback niet voltooien.

St. Louis Blues – Minnesota Wild 1-4

Wild goalie Filip Gustavsson (0.964) scoorde een empty netter en maakte 27 reddingen voor de Minnesota Wild in een 4-1 overwinning tegen de St. Louis Blues in het Enterprise Center. “‘Flower’ (Marc-André Fleury) zei dat ik het moest proberen als ik de kans kreeg,” zei Gustavsson. “Dus ik dacht, waarom niet?Ryan Hartman, Jakub Lauko en Marco Rossi scoorden ook voor de Wild. Mathieu Joseph scoorde voor de Blues, en Jordan Binnington (0.885) maakte 23 reddingen maar starte met vier schoten en twee goals tegen.

Nashville Predators – Seattle Kraken 3-7

Nashville zit ook nog steeds in pre-season. Alweer de derde nederlaag op een rij. Seattle scoorde er zeven met zeven verschillende spelers. Een goal en assist waren weggelegd voor Oliver Bjorkstrand, Jaden Schwartz, Adam Larsson en Jared McCann. Vier goals in de derde periode wisten de Kraken te scoren. Nashville goalie Juuse Saros had een niet al te beste avond met 0.824.

Dallas Stars – San Jose Sharks 3-2 SO

Brutaal pakte de Sharks twee keer de voorsprong in het American Airlines Center, door goals van Tyler Toffoli en Ty Dellandrea maar Matt Duchene en Roope Hintz zorgden voor de 2-2. In de shootouts waren de Stars drie keer trefzeker. Terwijl bij de Sharks de 19-jarige William Smith zijn poging zag mislukken.

Calgary Flames – Chicago Blackhawks 3-1

Hoewel de Flames afgelopen seizoen van veel spelers hebben afscheid genomen wonnen ze gewoon voor de vierde keer op een rij. Rookie Matt Coronato scoorde twee keer. En goalie Dustin Wolf (eveneens een rookie(0.969)) stopte 31 van de 32 schoten van de Blackhawks.

Edmonton Oilers – Philadelphia Flyers 4-3 OT

Lange tijd zag het er niet naar uit dat de Edmonton Oilers hun eerste wedstrijd zouden gaan winnen van het seizoen. Waar ze vooral afgelopen seizoen zo sterk in waren powerplay (0 uit 4) en penalty-kill (2 op 7) laten het voorlopig nog afweten. Twee powerplay goals van rookie Matvei Michkov (tevens ook zijn eerste NHL goals) zorgde na de eerste twintig minuten voor een 2-0 tussenstand. Daarna waren voor de Oilers trefzeker Adam Henrique en Connor Brown. Maar met nog 23 seconden in de tweede periode te gaan zette Bobby Brink de Flyers weer op voorsprong. Pas in minuut 57 wist Evan Bouchard de stand gelijk te trekken waarna Connor McDavid met Leon Draisaitl het afmaakte in overtime.

Previous Vegas, Dallas, Calgary en Winnipeg zijn nog ongeslagen na drie wedstrijden
Next Mijlpalen in Pittsburgh, Colorado voor vierde keer op rij verloren