Goalie-night in de NHL, Rangers in topvorm, Dallas lijdt eerste nederlaag


Rangers
Rangers spelers bedanken goalie Jonathan Quick Foto: X New York Rangers

Elf wedstrijden afgelopen nacht in de NHL met 22 teams die in actie kwamen en de Rangers uit New York sluipen richting de eerste plek in de league met slechts één verliespunt. Koploper Dallas verloor in Washington tegen de herboren Capitals de eerste punten van het seizoen. Alleen Calgary, Tampa Bay en Winnipeg zijn nog zonder puntverlies.

LEES OOK: Mijlpalen in Pittsburgh, Colorado voor vierde keer op rij verloren

Montreal Canadiens – Los Angeles Kings 1-4

LA-goalie David Rittich herstelde zich prima van een moeizame start. Met 26 saves (0.963%) was hij de doorslaggevende factor in de overwinning van de Kings. Adrian Kempe (goal en assist) en defenseman Vladislav Gravikov waren gevaarlijkste royals op het ijs.

Ottawa Senators – New Jersey Devils 1-3

Ook de overwinning van de Devils (nu koploper maar wel met drie wedstrijden meer gespeeld) was te danken aan het duivels fraaie goaliewerk van New Jersey’s doelman Jakob Markstrom (30 saves, 0.968%). Ook Anton Forsberg (Linus Ullmark is nog geblesseerd) keepte een prima wedstrijd. De Senators-goalie kwam tot 32 saves (0.914%). In de 59e minuut redde Brady Tkachuk (goal) voor Ottawa de eer.

Detroit Red Wings – New York Rangers 2-5

De vernedering van de Red Wings voor eigen publiek was bijzonder pijnlijk. New York had slechts twee periodes nodig om Detroit vleugellam te maken. Bovendien hield Rangers-goalie Jonathan Quick zijn goal aardig schoon (29 saves, 0.935%). Het gemak waarmee elite-player Artemi Panarin (drie goals en een assist) en regisseur Vincent Trocheck (drie assists en een goal) de Wings ondersteboven speelden toont aan dat er een groot probleem is in Detroit. De megadure jonge beloftes, geldverslindende routiniers vormen tot nu toe nog niet echt een team. Tik tak tik tak zegt de klok tegen Wings-coach Derek Lalonde. Het wordt erg heet onder zijn voeten? Hoe lang accepteert het management de prestaties van Detroit nog?

Tampa Bay Lightning – Vegas Golden Knights 4-3

In een bloedspannende wedstrijd (SOG-ratio 25-25) was het superstar Nikita Kucherov (twee goals) die 55 seconden voor tijd met zijn bliksemactie de glitterridders uit Vegas velde. Voor de Knights was pointsmachine Jake Eichel (twee assists) aardig op dreef.

Florida Panthers – Vancouver Canucks 2-3 OT

En weer verspeelde de Canucks twee keer in een wedstrijd de voorsprong. Ook nu was het defensief een chaos. Met name de 2-2 van  Florida was er eentje die Vancouver-coach  Rik “botte bijl” Tochett nachtmerries zal bezorgen. Pius Suter stond erbij en keek ernaar hoe Anton Lundell (goal) alle ruimte en tijd mocht nemen om de voortreffelijke Vancouver-goalie Kevin Lankinen (26 saves, 0.929%) kon verschalken met een fraai schot in de winkelhaak. Als Tochett een beetje consequent is zal Suter wel gescratcht worden. J.T. Miller (goal) en Quinn Hughes (goal en assist) waren geweldig in vorm en zij bezorgden de Panthers dan ook de genadeslag in overtime met een juweel van een treffer.

Het geduld van Hughes en de versnelling van Miller en zijn afronding waren van absolute wereldklasse. Voor Canuck-grootverdiener Elias Pettersson (0 goals, 0 assists) zal er wel weer bak kritiek klaar staan. Het geduld in Vancouver is ver te zoeken. Misschien dat deze lucky win ze in rustiger vaarwater brengt? Daniel Sprong was weer een healthy scratch. Vincent Desharnais verving bij Vancouver Derek Forbort die om persoonlijke redenen ontbrak. Voor Florida was goalie Sergei Bobrovsky (30 saves, 0.903%) de beste Cat on the ice.

Washington Capitals – Dallas Stars 3-2

Zou het de Capitals dan toch lukken? En grote Beer Alex “big O” Ovechkin voorbij Wayne Gretzky dirigeren en een topseizoen in de NHL afleveren. Gisteren werd met de winst op topfavoriet de Dallas Stars alvast een stap in de goede richting gezet. Washington deed dat zonder een punt van Ovechkin en kwam twee keer knap terug van een achterstand. Taylor Raddish (goal) scoorde in periode drie de fraaie game winning goal.

Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres 6-4

In een waar doelpuntenfestijn trok Columbus aan het langste eind. In periode drie konden de blauwbloezen echt uitlopen door treffers van Zachary Aston-Reese (goal) en Damon Severson (goal). Bij de 6-3 voorsprong die toen op het bord stond beukten de Buffels nog een keer de puck in het net van Columbus via een goal van JJ Peterka (goal).

St. Louis Blues – New York Islanders 0-1

Na een doelpuntloze wedstrijd bezorgde St. Louis forward Jake Neighbours (goal) de Blues de volle winst. Dankzij twee topgoalies werd in de reguliere tijd niet gescoord. Joel Hofer pakte met 34 saves een fraaie shut-out. Islander-goalie Ilya Sorokin kwam tot 29 saves (0.967%).

Nashville Predators – Edmonton Oilers 2-4

Edmonton begint weer langzaam een geoliede machine te worden. Brett Kulak (twee goals) was de main man voor de Oilers. Connor McDavid scoorde zijn verlossende eerste treffer van het seizoen. De Predators? Makke lammetjes zijn het die elke keer weer geslacht worden. Crisis in Ca$hville. Some heads are gonna roll.

Chicago Blackhawks – San Jose Sharks 4-2

Twee teams die een wederopbouw doormaken en de Blackhawks groeien het snelst. Aan de hand van supertalent Connor Bedard (twee assists) en routinier Teuvo Teravainen (twee assists) werden de haaien kopje onder geduwd. Haaienvinnensoep was het hoofdmenu gisteren in Chicago.

Seattle Kraken – Philadelphia Flyers 6-4

De Flyers waren in periode één en drie duidelijk de baas in Seattle. Maar in periode twee vond een melt-down van Philadelphia plaats. Maar liefst vier unanswered goal schoten de Kraken achter Philly-goalie Ivan Fedotov (19 saves, 0.792%). We zagen hem in periode drie dan ook  niet meer terug. Jared McCann (goal en twee assists) was de reuzeninktvis die de Flyers fijn kneep.

Previous Mijlpalen in Pittsburgh, Colorado voor vierde keer op rij verloren
This is the most recent story.