Slechte start Tilburg schenkt Hamm de overwinning

Phil Marinaccio scoort. Foto: Arie Leeuwesteijn

Nee het was nog geen kerst, maar zoals Tilburg Trappers de eerste periode speelde leek het wel kerstavond voor de bezoekers Hammer Eisbären. En die pakte de cadeautjes gretig uit. Door alle ontbrekende spelers mocht Jari Versantfoort zijn debuut maken. Na afloop werd hij ook man of the match.

Debutant Jari Versantfoort Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers – Hammer Eisbären 1-7

In een volgepakt Stappegoor met 2567 toeschouwers werd het binnen twee minuten erg stil. Want na een minuut was het al 0-1 nadat Tilburg een face-off won, kon Tilburg de puck niet in bezit houden en Gianluca Balla wist daar wel raad mee en scoorde de eerste voor Hamm. Nog geen minuut later lag ook de 0-2 al in het Tilburgse net. Puckverlies aan de boarding in het aanvalsvak van Tilburg zorgde voor een twee op een. Julian Airich kon op de breakaway over rechts gaf een perfecte assist op Marius-Lucas Demmler en die deed een forehand backhand move en prikte zo de 0-2 binnen. 116 seconden was er gespeeld.

Maar het werd allemaal nog erger. Miscommunicatie achter het doel tussen goalie Ruud Leeuwesteijn en Chay Schults leverde de 0-3 op. Joey Luknowsky kon een wrap around voor de 0-3 doen. Tilburg kreeg al vanaf de start te maken met een hoge fore checking van de Eisbären. En kon daar niet onderuit spelen. Hamm coach Casey Fratkin vertelde na de wedstrijd dat men altijd zo speelt met de Eisbären en dat het de ene keer succesvol is en de andere keer niet. Een vijf minuten penalty-kill voor Tilburg na een straf voor D’Artagnan Joly werd  wel goed uitgevoerd maar even nadat die was afgelopen werd het 0-4.

Control-Alt-Delete

Tilburg kreeg de puck niet het vak uit en een puck voor de goal langs spelen is in principe een nog go maar Clemens Sager zei ‘Danke’ en maakte een mooie 180 graden draai en schoot de puck in de korte hoek binnen onder de vanghandschoen van de goalie. Een man meer situatie voor een aangegeven penalty zorgde met nog drie seconden te gaan ook nog voor de 0-5. Gianluca Balla scoorde zijn tweede van de avond met een schot in de winkelhaak. Tijd voor Trappers coach Todd Warriner om de Ctrl-Alt-Delete toetsen in te drukken en een reset te doen na de eerste twintig minuten.

samenvatting en persconferentie

Previous Goalie-night in de NHL, Rangers in topvorm, Dallas lijdt eerste nederlaag