Nijmegen bindt ook Zoetermeer aan de zegekar


Het hockeyweekend startte voor de Eredivisie gisteren met een topwedstrijd in Zoetermeer. Voor ruim 250 toeschouwers schaatste Nijmegen met enkele tempoversnellingen in periode twee en drie naar de winst in de prachtige Silverdome. De Devils behouden daardoor voorlopig de koppositie in de Eredivisie. Bij de Panters ontbraken door blessures nog sterspelers Sam Haijes, David Szabo en Patrik Sedlar.

LEES OOK: Zoetermeer pakt eerste overwinning

Zoetermeer Panters – Nijmegen Devils 2-5

In een wedstrijd met twee gezichten wist Nijmegen voor de vierde maal op rij de winst te pakken en behoudt zo haar ongeslagen status. Periode één was direct vanaf de puck drop spannend. Devils-goalie Juliën van Nes redde zijn team binnen twee minuten met vier fraaie saves. De roofkatten maakten duidelijk dat ze voor de volle winst wilden gaan. Van Nes was echter de gehele match in uitstekende vorm. Na een minuut of vijf ging de Zoetermeerse storm liggen en met enkele razendsnelle turnovers werd Panters-goalie Kevin Riedijk regelmatig getest. In de negende en tiende minuut was het binnen 80 seconden twee keer raak.

Met Canadian flair zetten uitblinker Alex MacDonald (twee goals) en de offensief levensgevaarlijke defenseman David D’Agostino de Panters op een 0-2 achterstand. Maar Zoetermeer zette voor de eerste break alweer de 1-2 en 2-2 op het scorebord. Berry Donders (goal) leverde de aansluitingstreffer en de maar net weer fit verklaarde Thomas Borgman (goal) scoorde de  2-2. New game and all to play for. Coach Chris Eimers van Nijmegen na afloop: “In die eerste periode hielden we ons niet aan de defensieve afspraken. Daardoor werd het veld te lang, het tempo te laag en stonden we toe dat Zoetermeer terug in de wedstrijd kwam. In de rust is dat besproken en daarna pakten de jongens het goed op. Van Nes redde ons die eerste periode.

tekst gaat verder onder de foto

Devils uitblinker Alex MacDonald in actie foto: ijshockeyfoto.nl

Nijmegen zette in periode twee meer druk, hield het veld kort en speelde zakelijk en gedisciplineerd. Zoetermeer kon in de laatste periodes de tempoversnellingen niet meer beantwoorden en zag de Devils via Kevin Bruijsten (goal) de 2-3 en via Alex MacDonald de 2-4 (waanzinnig fraaie soloactie) en tot slot door Cam Thompson (goal en assist) de 2-5 eindstand op het scorebord brengen.

reacties

Panters defenseman Bas Tammerijn: “We hadden na periode één niet het vermogen om mee te gaan met het tempo van de Devils. Kevin Riedijk, onze goalie, hield ons nog redelijk in de wedstrijd maar de kansen die we op een goal kregen konden we helaas net niet benutten. Ons doel blijft de winst van de Eredivisie maar we moeten nog wel wat stappen zetten de komende weken. Eerst daar maar eens aan werken en dan zorgen dat we weer omhoog kunnen kijken. Het seizoen is nog lang en de ziekenboeg loopt langzaam leeg.”

Panters-coach Jobert van Koot over de door blessures geteisterde start van het seizoen en de nabije toekomst: “Het is bij ons gewoon next man up, we weten dat we de komende weken ruimer in onze jas zitten en dat is een prima vooruitzicht. Gelukkig beschikken we over twee fitte en sterke goalies (Kevin Riedijk en Damian Onderwater, red.). Het is erg prettig om beide jongens om en om te kunnen laten spelen. Zo hebben we altijd ingespeelde doelmannen.”

Vandaag vinden in de eredivisie nog vier wedstrijden plaats. De absolute kraker is het duel in Leeuwarden tussen de Capitals en de Amsterdam Tigers. Sluit de regerend kampioen definitief aan in de top van de Eredivisie of blijft Leeuwarden ongeslagen? Puckdrop om 19:00 uur. Om 20:15 ontvangen de Lions in Dordrecht de Tilburg Trappers. Om 20:30 vindt in Groningen de derde topper van het weekend plaats: Gijs Marne Groningen ontvangt dan de ongeslagen Eindhoven Kemphanen. In Utrecht start tegelijkertijd de strijd om een plek bovenin de subtop tussen de Dragons en de Red Eagles ’s Hertogenbosch.

Vanaf volgende week start een reeks midweekse specials waarin FACE-OFF.nl steeds Eredivisieteams in de spotlights zet. Komende week zijn dat de Panters uit Zoetermeer.

Previous Winst voor Geleen in Den Haag, Neuwied wint burenruzie in Diez
Next Jets denderen door full throttle, Avalanche pakt eerste winst