Jets denderen door full throttle, Avalanche pakt eerste winst

In de NHL rekende Carolina resoluut af met de ijsvogels uit Pittsburgh. Colorado pakte de zwaar bevochten eerste overwinning van het seizoen ten koste van de Anaheim Ducks en de haaien uit San José werden geslacht door de Jets uit Winnipeg.

Winnipeg Jets – San Jose Sharks 8-3

De Jets gaan door waar ze vorig jaar zijn gestopt: full throttle en met standje maximaal op de straalmotoren. Nu lagen de witte haaien uit San Jose na zestig minuten in mootjes op de ijsvloer. Voor de Jets waren Cole Perfetti (twee goals en twee assists) en de wederom fantastisch spelende Vladislav Namestikov (goal en drie assists) de Sharkhunters van de avond. Het feit dat de goalies van San Jose werden gewisseld was lood om oud ijzer. MacKenzie Blackwood scoorde een schokkende 0.722 binnen 22 minuten en zijn vervanger Vitek Vanecek deed het iets minder slecht: 0.833 in 38 minuten.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Anaheim Ducks 4-3

Pas in deze vijfde wedstrijd (!) van het seizoen wisten de Avalanche-spelers met winst van het ijs te stappen. Tegen de steeds sterker wordende Ducks was het wederom een moeizame wedstrijd. In periode één leek zich een nieuw drama af te gaan spelen voor de Avalanche: 0-2 voor de Ducks.

Colorado rechtte de rug en boog de achterstand in periode twee en drie om in een 3-2 voorsprong. Dertien seconden voor tijd gooide Anaheim-winger Troy Terry (goal) roet in het eten voor de Avalanche: 3-3 en toch nog overtime. Het was uiteraard Nathan “the giant” MacKinnon (goal en assist) die de avond voor Colorado redde. Door zijn treffer moest Ducks-netminder Lukas Dostal (45 saves, 0.918%) de strijd namens Anaheim opgeven.

Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes: 1-4

De Pens hebben na deze vernedering in eigen huis alweer zes verliespunten in zes wedstrijden. Dat is geen start om vrolijk van te worden. De Hurricanes bliezen de ijsvogeltjes na een 1-0 achterstand met gemak van het ijs met vier opeenvolgende goals in periode één, twee en drie. Carolina-scherpschutter Martin Necas (goal en assist) deed Pittsburgh het meeste pijn. De Finse playmaker Jesper Kotkaniemi (twee assists) bleek ongrijpbaar voor de Pittsburgh-defensie.