Sprong wint met Vancouver, Rangers tikken Toronto knock out


Foto: X New York Rangers

Het was vannacht NHL Hockeynight in Noord Amerika, maar liefst dertien wedstrijden stonden op het menu met daarbij twee absolute topmatches. In Toronto ontvingen de Leafs de New York Rangers en in Sunrise Florida gingen de Vegas Knights op bezoek bij de Panthers. Daniel Sprong streed met de Canucks tegen Philadelphia.

LEES OOK: Jets denderen door full throttle, Avalanche pakt eerste winst

Philadelphia Flyers – Vancouver Canucks 0-3

Met een wederom compleet verbouwde line-up zetten de Canucks de Flyers redelijk eenvoudig opzij. Vooral het defensieve spel van Vancouver was solide. Sterspeler Elias Pettersson (assist) leverde een fraaie assist en goalie Kevin Lankinen zal nu de absolute nummer één zijn in Vancouver. Met zijn 26 saves pakte hij een fraaie shut-out. Daniel Sprong (ruim dertien minuten ijstijd, vier shots on goal) stond nu in de vierde lijn en had een sterke avond. De Canadese pers prees zijn defensive game.

tekst gaat verder onder de video

 Toronto Maple Leafs – New York Rangers 1-4

De forwards van Toronto krijgen komende week slachtofferhulp. Dat is hard nodig na een avondje hockey tegen Igor “de verschrikkelijke” Shersterkin (34 saves, 0.974%). De Rangers-goalie werkte wederom aan zijn marktwaarde en toverde zijn goal om in een schier onneembare vesting. Onderstaande foto van één van zijn glove saves illustreert zijn uitzonderlijke klasse.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: X New York Rangers

Chris Kreider schoof voor New York twee keer de puck in het Leafsnetje en The Wizard of New York Mika Zibanejad leverde twee fraaie assists.

tekst gaat verder onder de video

 

Florida Panthers – Vegas Golden Knights: Hurricanes 4-3 OT

Ook zonder superstars Alexander Barkov en Matthew Tkachuk kunnen de Panters keer op keer winnen. Nu moest er extra hard gewerkt worden om de glitterridders uit Sin City te kunnen verslaan. Pas in overtime lukte het de roofkatten om de zege veilig te stellen via een fraaie treffer van Gustav Forsling (goal). Man of the match was Sam Reinhart (goal en twee assists). Voor Vegas was Tanner Pearson (goal en assist) de beste speler.

tekst gaat verder onder de video

 

Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 5-4

In een waar spektakelstuk ging Ottawa er met de buit vandoor. Tot twee keer toe wist Tampa een achterstand teniet te doen: 2-0 werd 2-2 en 3-2 werd 3-3. Daarna kwamen de Bolts alleen nog maar in de buurt van de Senators maar nooit meer langszij. Drake Batherson (twee goals en een assist) en Jake Sanderson (drie assists) gidsten Ottawa naar de winst. Tampa superstar Nikita Kucherov (goal en assist) was wederom gevaarlijk.

tekst gaat verder onder de video

 

Na$hville Predators – Detroit Red Wings 2-5

Een match tussen twee teams waar de druk er al meteen op stond nadat zowel de Wings als de Predators een dramatische start kenden. De Predators hebben na deze wedstrijd nog steeds nul punten. Het wachten is op een grote schoonmaak in het management en de selectie. Ondanks het feit dat beide teams miljoenen dollars hebben uitgegeven, loopt het nog voor geen meter en vannacht bleken de Red Wings het minst slecht.

De uitslag is erg geflatteerd (SOG-ratio 39-24) omdat Ca$hville in minuut 59 en 60 minuut met een empty net speelde. In die twee minuten profiteerde Detroit van de vrijgekomen ruimte. Veteraan Andrew Copp (twee goals) maakte met de 3-5 een einde aan de wanhoopspogingen van de Predators. Met dank aan goalie Alex Lyon (37 saves, 0.949%) kunnen de Wings weer lachen. Na$hville heeft letterlijk de bodem van de NHL bereikt. A lot of things gotta change down South.

tekst gaat verder onder de video

 

Dallas Stars -Edmonton Oilers 4-1

De Oilers domineren eigenlijk elke wedstrijd maar het levert maar af en toe punten op. Gisteren was het in Dallas weer precies zo. Met een SOG-ratio van 24-31 en een face-off percentage van 62% waren de Oilers heersers op het ijs. Maar Dallas won ruim. Het scoren van goals lijken de Oilers verleerd. Dat is stuitend gezien de line-up: Connor McDavid (assist), Leon Draisaitl (goal), Ryan Nugent Hopkins (assist), Jeff Skinner, Zach Hyman, allemaal waren ze puntenmachines in het verleden. Dit seizoen schieten ze vooral met losse flodders. Edmonton-coach Kris Knoblauch kan ze er niet zelf in knallen.

Het feit dat er toch over een coach wissel wordt nagedacht, is op zijn zachtst gezegd merkwaardig. The big ‘earning’ boys need to deliver, dat is wat er moet veranderen bij de Oilers. Dallas deed wat Dallas al tijden doet: scoren wanneer het moet en Jake Oettinger in de goal zetten (30 saves, 0.968%). Matt Duchene (twee goals) en Roope Hintz (goal en twee assists) waren de snipers voor de Stars.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – Washington Capitals 5-6 OT

Met Capital Tom mean machine”  Wilson als absolute uitblinker (twee goals en een assist) kwam er door zijn goal in overtime een einde aan deze epische wedstrijd. Alles wat je als liefhebber wilt zien, kwam voorbij: tic-tac-toe-aanvallen, prachtige one-timers, stevige hits, pittige gevechten en prima goaliewerk: deze game had het allemaal. Nico Hischier (twee goals en een assist) was de gevaarlijkste duivel op het ijs. En met een goal komt Alexander Ovechkin weer dichterbij het record van Wayne Gretzky.

tekst gaat verder onder de video

 

New York Islanders – Montral Canadiens 4-3 SO

De verrassing van het seizoen tot nu toe zijn Habs uit Montreal. Ook tegen de Islanders bleken ze over een geweldige veerkracht te beschikken. Ze neutraliseerden zowel een 2-0 als een 3-2 achterstand en dwongen daarmee een overtime af. Daarin werd niet gescoord en pas de zestiende (!) penaltyshot van Islander Noah Dobson (twee assists) gaf de doorslag. Winst voor de Islanders en de Canadiens konden met een puntje in de tas het ijs verlaten. Montreal-forward Cole Caufield (twee goals) demonstreerde nog maar eens zijn topvorm.

tekst gaat verder onder de video

 

Columbus Blue Jackets – Minnesota Wild 1-3

In een onheilspellend lege arena kwamen de blauwbloezen uit Columbus wederom gehavend uit de strijd. Voor Minnesota waren Kirill Kaprozov (goal en assist) en goalie Filip Gustavsson (23 saves, 0958%) de belangrijkste spelers.

tekst gaat verder onder de video

St. Louis Blues – Carolina Hurricanes 4-3

In St. Louis zwakte de orkaan uit Carolina af tot een stevige bries. Met name in periode twee was het windstil en scoorden de Blues er lustig op los: drie unanswered goals. In periode vier maakte Carolina het nog spannend maar de schade uit periode twee kon niet meer ongedaan worden gemaakt. Matthieu Joseph en Jake Neighbours (beide een goal en assist) bezorgden namens St. Louis de defensie van Carolina de meeste zorgen.

tekst gaat verder onder de video

 

Chicago Blackhawks – Buffalo Sabres 2-4

Ook al vuurden de Hawks de ene na de andere puck (SOG-ratio 37-22) op Sabres-goalie Ukko-Pekka Luukkonen (35 saves, 0.946%), het was niet genoeg. De Sabres buffelden onder aanvoering van steraanvaller JJ Peterka (goal en assist) vooral in de eerste periode lekker door de verdediging van Chicago.

tekst gaat verder onder de video

 

Utah Hockey Club – Boston Bruins 2-1 OT

Dat Utah een overtime nodig had om de Bruins te kunnen verslaan was maar aan één man uit Boston te danken: goalie Jeremy Swayman (30 saves, 0.938%). Het blijkt dat Boston dit seizoen maar een matig team is. Naast wat bevliegingen van David Pastrnak en het geweldige keeperswerk van Swaymann heeft Boston niet veel meer te bieden. Utah daarentegen is samen met Montreal op dit moment de revelatie van de NHL. Onvermoeibaar beukten the clubbers uit Salt Lake City op de defensie van Boston en uiteindelijk was het Michael Kesselring (goal) die in overtime de winner voor Utah in het Boston-doel schoof.

tekst gaat verder onder de video

 

Seattle Kraken – Calgary Flames 2-1 OT

Met bloed zweet en tranen trok Seattle in overtime de winst over de streep. Kraken Jordan Eberlie (goal) was met zijn beslissende treffer de man of the match. Zowel Calgary als Seattle speelde voorzichtig hockey om niet te verliezen. Voor Seattle pakte dat goed uit. Met deze winstpartij spelen ze zich uit de reeds sluimerende crisis. Er is genoeg potentie voor de Kraken. Unleash the beast is wat de Seattle fans vragen. Wellicht de komende wedstrijden?

Previous Leuven walst over Mechelen heen, Heerenveen verslaat Diez
Next Leeuwarden en Eindhoven blijven winnen, Amsterdam zakt weg