Sprong weer scratch, eerste overwinning Nashville, San Jose nog zonder winst


Eerste overwinning dit seizoen voor Nashville Foto: X Nashville Predators

Maar liefst zestien wedstrijden in de NHL waarbij er drie shutouts waren, Nashville voor de eerste keer won en San Jose als enige nog zonder winst is in de NHL. Daniel Sprong zat weer op de perstribune. Desondanks won Vancouver met 6-3.

LEES OOK: Toronto verslaat Tampa Bay, Nylander schittert

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 1-4

Nic Dowd en Andrew Mangiapane scoorden allebei een shorthanded goal in de eerste periode, waarmee ze de Washington Capitals op weg hielpen naar hun vierde opeenvolgende overwinning, een 4-1 zege tegen de Philadelphia Flyers in het Wells Fargo Center. De vroege goals van Dowd en Mangiapane gaven de Capitals een voorsprong, en de ploeg gaf die niet meer uit handen.

Florida Panthers – Minnesota Wild 1-5

Matt Boldy, Joel Eriksson Ek en Mats Zuccarello scoorden elk een goal en gaven een assist, waarmee ze de Minnesota Wild hielpen om de Florida Panthers met 5-1 te verslaan in de Amerant Bank Arena. De Wild speelden een solide wedstrijd, waarin ze de Panthers van begin tot eind onder controle hielden.

New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning 5-8

Brandon Hagel scoorde een natural hattrick in de tweede periode, waarmee hij de Tampa Bay Lightning hielp aan een 8-5 overwinning tegen de New Jersey Devils in het Prudential Center. Hagel’s dominante optreden in de tweede periode gaf de Lightning een beslissende voorsprong, ondanks de sterke tegenstand van de Devils.

Buffalo Sabres – Dallas Stars 4-2

Ryan McLeod scoorde voor de vierde wedstrijd op rij voor de Buffalo Sabres in hun 4-2 overwinning tegen de Dallas Stars in het KeyBank Center op. McLeod’s consistente vorm hielp de Sabres opnieuw aan een sterke prestatie, waarbij hij zijn stempel drukte op de wedstrijd en bijdroeg aan hun succes met een beslissend doelpunt.

Montreal Canadiens – New York Rangers 2-7

De New York Rangers scoorden vier keer in de eerste elf minuten van de openingsperiode en behaalden een overtuigende 7-2 overwinning tegen de Montreal Canadiens in het Bell Centre. De snelle goals overrompelde de Canadiens, en de Rangers lieten hun aanvallende kracht zien door de wedstrijd al vroeg naar hun hand te zetten.

Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs 6-2

Mathieu Olivier scoorde voor het eerst twee goals in de NHL voor de Columbus Blue Jackets, tijdens hun 6-2 overwinning tegen de Toronto Maple Leafs in de Nationwide Arena. Olivier’s sterke spel leidde Columbus naar een dominante overwinning, waarbij hij zijn stempel drukte op de wedstrijd en de Leafs geen kans kregen om terug te komen in de wedstrijd.

New York Islanders – Detroit Red Wings 0-1

Alex Lyon maakte 29 reddingen voor de Detroit Red Wings in hun 1-0 overwinning tegen de New York Islanders in de UBS Arena. Lyon’s sterke optreden leverde de Red Wings de overwinning op, waarmee hij zorgde voor een shutout.

St. Louis Blues – Winnipeg Jets 2-3

Kyle Connor scoorde voor de vierde wedstrijd op rij, en de Winnipeg Jets verlengden hun winning streak aan het begin van het seizoen tot zes wedstrijden met een 3-2 overwinning tegen de St. Louis Blues in het Enterprise Center.

Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 3-6

Dus wederom zonder Daniel Sprong die op de perstribune zat wist J.T. Miller met een goal en twee assists bij te dragen aan de overwinning. Terwijl Danton Heinen twee keer scoorde voor de Vancouver Canucks in hun 6-3 overwinning tegen de Chicago Blackhawks in het United Center.

Nashville Predators – Boston Bruins 4-0

Juuse Saros maakte 33 reddingen en leidde de Nashville Predators naar hun eerste overwinning van het seizoen met een 4-0 zege tegen de Boston Bruins in het Bridgestone Arena. Deze overwinning kwam na een reeks van vijf verliespartijen, en Saros’ sterke optreden onder de lat was cruciaal voor het succes van het team.

Calgary Flames – Pittsburgh Penguins 4-3 SO

Justin Kirkland scoorde de game winning goal in de zesde ronde van de shootout, waardoor de Calgary Flames terugkwamen en een 4-3 overwinning behaalden tegen de Pittsburgh Penguins in de Scotiabank Saddledome. Na een spannende wedstrijd, waarin beide teams enkele keren van voorsprong wisselden, zorgde Kirkland voor de beslissende treffer en hielp hij de Flames aan een belangrijke overwinning.

Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes 2-3 OT

Sebastian Aho scoorde met nog zeven seconden te spelen in de overtime voor de Carolina Hurricanes, die terugkwamen van een achterstand van twee goals die beide werden gescoord door Connor McDavid in de derde periode om de Edmonton Oilers met 3-2 te verslaan in Rogers Place.

Utah Hockey Club – Ottawa Senators 0-4

De Ottawa Senators scoorden vier goals in een tijdsbestek van acht minuten in de eerste periode en boekten een overtuigende 4-0 overwinning tegen de Utah Hockey Club in het Delta Center. De snelle goals zette de Senators op voorsprong, en hun sterke defensieve spel hield Utah op afstand. Ottawa goalie Anton Forsberg stopte alle 31 schoten van Utah.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 3-1

Troy Terry en Leo Carlsson scoorden de eerste twee powerplay-goals van het seizoen voor de Anaheim Ducks in hun 3-1 overwinning tegen de San Jose Sharks in het Honda Center.

Seattle Kraken – Colorado Avalanche 2-3

Joel Kiviranta scoorde twee keer, terwijl Nathan MacKinnon en Cale Makar elk hun pointstreak aan het begin van het seizoen uitbreidden tot zeven wedstrijden voor de Colorado Avalanche in hun 3-2 overwinning tegen de Seattle Kraken in het Climate Pledge Arena. Kiviranta’s doelpunten waren cruciaal voor de overwinning.

Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings 6-1

Tomas Hertl had een opvallende prestatie met twee goals en twee assists voor de Vegas Golden Knights in hun overtuigende 6-1 overwinning tegen de Los Angeles Kings in de T-Mobile Arena.

Previous Toronto verslaat Tampa Bay, Nylander schittert
Next Washington verslaat Philadelphia, Ovechkin weer dichterbij Gretzky