Washington verslaat Philadelphia, Ovechkin weer dichterbij Gretzky


Foto: X Washington Capitals

Maar een wedstrijd in de NHL afgelopen nacht. Washington speelde back to back tegen Philadelphia en won dus met 4-1 en 6-3.

LEES OOK: Sprong weer scratch, eerste overwinning Nashville, San Jose nog zonder winst

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 6-3

De Washington Capitals boekten hun vijfde opeenvolgende overwinning door de Philadelphia Flyers met 6-3 te verslaan in de Capital One Arena. Connor McMichael speelde een sleutelrol met twee goals binnen een tijdsbestek van drie minuten in de tweede periode. Pierre-Luc Dubois had ook een uitstekende wedstrijd met een doelpunt en twee assists, terwijl Alexander Ovechkin een empty-netter scoorde. Dit was nummer 855, waardoor hij nog maar 39 doelpunten verwijderd is van het verbreken van het record van Wayne Gretzky (894).

De Flyers, die nu hun zesde wedstrijd op rij hebben verloren, zagen Matvei Michkov en Owen Tippett, elk een goal scoren en een assist geven. Michkov scoorde een powerplay-goal in de derde periode en bracht de Flyers dichterbij met 4-3, maar late empty netters van Dubois en Ovechkin verzekerden de Capitals van de overwinning.

McMichael opende de score voor de Capitals in de tweede periode door op de breakaway een backhand over de linkerpads van Flyers-doelman Ivan Fedotov te schieten. Kort daarna maakte hij de 4-0 door een schot van Trevor van Riemsdyk te deflecteren. Flyers-aanvaller Travis Konecny scoorde vervolgens een powerplay-goal, waarbij hij de puck over de schouder van Capitals-doelman Logan Thompson tilde. Owen Tippett bracht de Flyers nog dichterbij met een schot door de five hole, wat de stand op 4-2 bracht.

net geen comeback

Ondanks deze comeback konden de Flyers de wedstrijd niet in hun voordeel beslissen. Flyers-coach John Tortorella gaf toe dat zijn team beter speelde in de tweede helft van de wedstrijd, maar het was niet genoeg om de achterstand volledig in te halen. “We toonden wat meer energie en begonnen beter te forechecken,” zei Tortorella. “We hadden iets meer puckbezit in de zone, dus dat is in ieder geval een stap in de goede richting.

Je moet onze jongens veel krediet geven dat ze zich konden herpakken in de derde periode,” zei Spencer Carbery. “Er waren veel spannende momenten, maar we hebben genoeg gedaan om de twee punten te pakken tegen een team dat behoorlijk wanhopig was.

Previous Sprong weer scratch, eerste overwinning Nashville, San Jose nog zonder winst
Next Eredivisie Inside: Zoetermeer Panters