Winnipeg blijft ongeslagen, Boston, Toronto, Rangers lopen deukje op


winnipeg
De Jets zijn nog steeds ongeslagen na de overtime winst tegen Seattle. Foto: X Seattle Kraken

Vannacht sneuvelden er enkele grote namen in de NHL. Boston, Toronto en de Rangers kwamen niet ongeschonden uit de strijd. Dallas, Minnesota en de Panthers blijven in het spoor van de ongeslagen Jets uit Winnipeg.

LEES OOK: Washington verslaat Philadelphia, Ovechkin weer dichterbij Gretzky

Boston Bruins – Dallas Stars 2-5

Het crisisvirus waart rond in de NHL en is gearriveerd in Boston. Waar andere teams (Detroit, Colorado) aan de betere hand zijn, daar kampen de Bruins met ernstige symptomen van verval. Vannacht sloopten de Stars vakkundig het berenhol met wederom Matt Duchene en Tyler Seguin (beide een goal en twee assists) als bulldozers van dienst. De enige beer met tanden was David Pastrnak (goal). Hij opende nog de score maar daarna deden de sloopkogels uit Dallas hun werk. De Bruins staan nu voorlaatste (!) met twee punten meer op lantaarndrager Montreal. De Canadiens hebben echter en wedstrijd minder gespeeld. Gelukkig staat alles wel heel dicht bij elkaar. Herstel op korte termijn is dus nog mogelijk.

Tampa Bay Lightning – Minnesota wild 2-4

De vermeende topgoalie Andrei Vasilevskiy ziet ze dit seizoen achter elkaar om zijn oren het Tampa-netje in vliegen. Gisteren belandden er bij “the wall from Tampa” er weer drie pucks in het netje (14 saves, 0.824%). Zijn seizoensgemiddelde is op dit moment 0.871%. Dat is zorgwekkend laag. Minnesota-forward Kirill Kaprizov (twee goals en een assist) schoof ruim dertig seconden voor tijd de beslissende vierde Wild-goal in het empty net van de Lightning. The Wild hebben dus een spoor van vernieling in the Sunshine state achtergelaten na hun succesvolle jachtpartij op de Panthers van afgelopen dinsdag. Minnesota klimt naar de tweede plaats in de League. Minnesota blijft in het spoor van koploper Winnipeg.

Detroit Red Wings – New Jersey Devils 5-3

In periode drie deden doofden de Red Wings het hellevuur uit New Jersey. Die periode eindigde in een 3-1 winst voor Detroit. Wings-wingers Patrick Kane en Alex DeBrincat (beide een goal en een assist) waren de opvallendste spelers. Red Wings  general manager Steve Yzerman en coach Derek Lalonde zullen weer koortsvrij kunnen slapen. Het crisisvirus is in Detroit (voorlopig) bedwongen.

Toronto Maple Leafs – St. Louis Blues 1-5

In Toronto loopt de crisiskoorts ook aardig op. Na een keurige start lijden de Leafs nu twee dikke nederlagen op rij in eigen huis. Nadat dinsdag de New York Rangers Toronto declasseerden (1-4) deden de Blues uit St. Louis er nog een schepje bovenop: 1-5. En weer kwamen de Leafs-forwards huilend om hun moeder van het ijs. Was het eergisteren Rangers-goalie Igor “de verschrikkelijke” Shersterkin die zijn goal under lock and key hield, vannacht was Blues-goalie Jordan “the safe” Binnington (40 saves, 0.976%) de sta-in-de-weg voor de dik betaalde aanvallers van Toronto. Jordan Kyrou en Pavel Buchnevich (beide twee assists) voorzagen de aanvallers van St. Louis van scherpe munitie.

New York Rangers – Florida Panthers 1-3

De roofkatten uit Sunrise Florida herstelden zich uitstekend na de onverwachte thuisnederlaag tegen Minnesota (1-5). Met dank aan uitblinker Sergei “Silent Bob” Bobrovsky (24 saves, 0.960%) kon coach Paul Maurice als winnaar de bank verlaten. Panthers-forwards Carter Verhaeghe en Sam Bennet (beide twee assists) droegen ook hun steentje bij aan de eerste reguliere thuisnederlaag voor de Rangers.

 Calgary Flames – Carolina Hurricanes 2-4

In een bloedspannend slot werd het heilige vuur van Calgary uiteindelijk in de negenenvijftigste minuut tijdens de empty net-strategie van de Flames uitgeblazen door Hurricane Eric Robinson (goal). De Flames waren hard bezig een 0-3 achterstand weg te werken maar hadden net niet genoeg firepower om op zijn minst een puntje uit het vuur te slepen.

Utah Hockey Club – Colorado Avalanche 1-5

Ook Colorado is aan de beterende hand en lijkt het crisisvirus onder controle te hebben. Avalanche-star Casey Mittelstadt (goal en twee assists) was lekker opdreef net als zijn goalie de Fin Justus Annunen (25 saves, 0.962%).

Seattle Kraken – Winnipeg Jets 3-4 OT

In Seattle kwakkelen de Krakenspelers nog een beetje met lichte virus-verschijnselen. Na enkele fraaie overwinningen kregen de mannen van coach Steven Bylsma nu een kleine terugval. De ongeslagen Jetmasters uit Winnipeg roofden in overtime het extra punt uit de Climate Pledge Arena en blijven door die zege koploper in de NHL. Nikolaj Ehlers (goal) scoorde de winnende treffer voor de starpilots uit Canada.

LA Kings – San Jose Sharks 3-2

De botoxadel van Los Angeles dacht na periode één (3-0) al te kunnen freewheelen en leek in gedachten al bij de afterparty ergens in de Hollywood Hills. Niet handig. De gehavende Sharks (nog steeds geen Macklin Celebrini) beten in periode twee en drie terug maar kwamen net te kort om overtime af te dwingen. Mikael Granlund (twee goals) leidde het verzet van San Jose tijdens twee fraaie powerplay-goals.

Previous Eredivisie Inside: Zoetermeer Panters
Next Sterk Tilburg verslaat angstgegner Scorpions in overtime