Sterk Tilburg verslaat angstgegner Scorpions in overtime


Ties van Soest scoort de winnende goal tegen de Scorpions. Foto: Arie Leeuwesteijn

In een uitverkocht Stappegoor met ongeveer 3000 bezoekers begon de topper tussen Tilburg Trappers en de Hannover Scorpions. Na een meeslepend gevecht werd er na tien nederlagen op een rij tegen de Scorpions gewonnen door Tilburg in overtime.

LEES OOK: Tilburg Trappers verslaan Indians op bezoek in Hannover

Tilbrug Trappers – Hannover Scorpions 5-4 OT

Een goede eerste periode van de Trappers leverde toch uiteindelijk een achterstand op. Met nog een minuut te spelen scoorde de Scorpions de openingstreffer. Het leek op off-side maar dat was het niet. De puck bleef op de blauwe lijn liggen. Uiteindelijk stond Jordan Knackstedt op de juiste plek bij de tweede paal. Hij hoefde de assist van Brett Cameron maar binnen te schuiven. Tilburg doorstond in de eerste periode twee keer een breakaway en twee keer was Cedric Andree heer en meester in die situatie. Ook de powerplay van Hannover Scorpions werd in de eerste periode gestopt. Met wederom goed verdedigend werk en een goede Andree werd de storm geluwd. Het ging qua schoten iets beter voor de bezoekers. Elf voor Tilburg en zeventien voor de Scorpions.

tekst gaat verder onder de foto

tilburg
Cedric Andree werd MOTM. Foto: Arie Leeuwesteijn

comeback in de maak?

In de tweede periode waren de Trappers de bovenliggende partij over de Scorpions. Waren het de busbenen van de mannen uit Hannover? Zij stonden net als de rest van Nederland in de file voordat ze arriveerden op Stappegoor. Desalniettemin zorgde aanvoerder Max Hermens voor de 1-1 na een kans voor Mike Dalhuisen. Dalhuisen schot werd gestopt door goalie Kevin Reich waarna Hermens de tweede rebound op een schot van Phil Marinaccio binnen kon tikken. De 2-1 kwam in minuut 33. Een werkelijk sublieme pass dwars door het midden van Dalhuisen leverde voor D’Artagnan Joly een breakaway op. Joly werd onreglementair gestopt en knalde op de goalie waarna Kobe Roth de puck makkelijk binnen kon tikken. De Scorpions over de rooie maar als je de spelregels kent, als een verdediger de aanvaller tegen de eigen keeper aanduwt is het geen goalie interference. Dus een terechte goal.

Maar het was nog niet gedaan op Stappegoor. Zeventien seconden later kreeg Max Hermens naast de goal een assist van D’Artagnan Joly waarna hij vrolijk ongehinderd richting het doel kon en verraste Kevin Reich met een five hole goal. 3-1 na 33 minuten. Schotenverhouding in de derde periode 22 om 20.

En de derde periode begon wederom goed voor de Trappers. Na weer een uitstekende redding van Andree met de legguard kwam de puck terecht bij Joly, die passte door naar Hermens en die legde de puck terug op de instormende Marinaccio en die haalde uit met een one timer voor de 4-1.

Duitse comeback

Maar gewonnen van de Duitsers heb je pas als ze in de bus zitten. Want Scorpions schakelde een tandje bij. Drie minuten na de 4-1 viel de 4-2 binnen. Een line change van de Trappers zorgde voor ruimte aan de linkerkant voor Hannover. Daar kon Justin Kirsch met een uithaal Andree verassen met een hard slap shot. Cedric Andree was schuldbewust na afloop en zei ‘That one i had to save“. Max Hermens kreeg een holding penalty en voegde daarbij wat woorden toe aan het vocabulaire van de scheidsrechter. Dat leverde 2+2 minuten straf op. Daarin werd de aansluitingstreffer gescoord door Jordan Knackstedt die zijn tweede goal van de avond scoorde. Maar het was nog niet gedaan.

Na een icing won Hannover de face-off waarbij Allan McPherson de puck met een one timer hard in de Tilburgse goal schoot. Markus Eberhardt won de face-off en kon zo de puck terugleggen op McPherson. Het zal toch niet? Nee, in de overtime kregen eerst de Scorpions een hele grote kans maar met kunst en vliegwerk van Andree en Dalhuisen kon die geëlimineerd worden. Daarna ging Max Hermens van coast to coast en werd niet gestopt. Zijn schot werd gekraakt waarna er een losse puck lag die door een vallende Ties van Soest binnen werd getikt.

samenvatting en persconferentie

Previous Winnipeg blijft ongeslagen, Boston, Toronto, Rangers lopen deukje op
Next Mechelen met nieuwe import goalie verliest van Neuwied.