Mechelen met nieuwe import goalie verliest van Neuwied.


Janeck Sperling viert een goal in Mechelen. Foto: Die Bären Neuwied Instagram

Het management van Mechelen moest wel ingrijpen na de grote nederlagen van de Belgen afgelopen wedstrijden in de CEHL. Derhalve werd een Canadese goalie aangetrokken. De 25-jarige Jonah Capriotti kwam over van Evansville Thunderbolts en kon meteen aan de bak.

Die Bären Neuwied boekte een 6:3 overwinning bij de Mechelen Golden Sharks.

LEES OOK: Den Haag vermorzelde Mechelen, Leuven dendert door

In de eerste minuten kreeg Neuwied goalie Lukas Schulte echter meer schoten op zich afgevuurd dan hem lief was. Een solo van Eneas Palmaerts werd door de 21-jarige met zijn vanghandschoen gestopt. Zijn Neuwied teamgenoten kwamen traag op gang en leken een achterstand nodig te hebben om in het spel te komen. Ax’l Kila veranderde een afstandsschot van Levi Glasman van richting voor de 1-0. Artjom Alexandrov kreeg een grote kans maar stuitte op Capriotti. De Bären herpakten zich in het laatste gedeelte van de eerste periode en gingen met een voorsprong de eerste pauze in. Binnen zeven minuten veranderden Janeck Sperling, na een een twee met Thorben Beeg, Alexandrov met een strak schot onder de lat en Jeff Smith op de rebound de stand van 1-0 naar 1-3.

In het tweede periode bleef het 3-1 voor Neuwied en volgens onze spion was dat vooral te danken aan de nieuwe goalie van de Mechelaren. De eerste de beste kans in de derde periode was een kans voor Levi Glasman maar goalie Schulte redde en voorkwam daarmee de aansluitingstreffer voor Mechelen. Twee rebounds leverde uiteindelijk de 1-4 en 1-5 op. Maksim Anton in minuut 45 en Artjom Alexandrov in minuut 47 zorgden daarvoor. Nog geen drie minuten later lag ook de 1-6 in de Belgische net. Juuso Rajala maakte die zesde goal met een schot onder de lat na een diagonale pass van Anton door de Sharks-zone. Cas Staps en Patrik Forsberg zorgden dat de stand dragelijker werd door de 2-6 en 3-6 te scoren. Neuwied staat gedeeld eerste met vijftien punten met Snackpoint Eaters Limburg, maar die hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

 

Previous Sterk Tilburg verslaat angstgegner Scorpions in overtime
Next Oilers spelen met Penguins, bloed, zweet en tranen in New Jersey