Oilers spelen met Penguins, bloed, zweet en tranen in New Jersey


Oilers vieren een goal tegen Penguins. Foto: X Edmonton Oilers

Het weekend in de NHL begon afgelopen nacht met een afstraffing voor Pittsburgh door de Oilers, een clash tussen de Devils en de Islanders en twee berovingen in Chicago en Las Vegas.

LEES OOK: Winnipeg blijft ongeslagen, Boston, Toronto, Rangers lopen deukje op

Edmonton Oilers – Pittsburgh Penguins 4-0

Op papier lijkt het een prima uitslag voor de Oilers maar in werkelijkheid is het maar een matige afspiegeling van het werkelijke overwicht dat de oliemannetjes op de ijsvogels hadden. De ster van de wedstrijd was de 22-jarige talentvolle Pittsburgh-goalie Joel Blomqvist (46 saves, 0.920%). U leest het goed: de Oilers schoten 50 (!) keer op doel. Connor McDavid? Vijf schoten op doel maar nul goals en nul assists. Zach Hyman? Zes schoten op doel, nul goals en slechts één assist. Leon Draisaitl? Slechts één goal. Nee, van de dik betaalde supersterren moeten de Oilers het nog steeds niet hebben. Die mogen vandaag even naar de Specsavers om het vizier op scherp te laten stellen. De echte superstar van deze Oilers masterclass was Edmontons left winger Viktor Arvidsson (drie assists). Zijn Zweedse landgenoot Mattias Ekholm (goal en assist) was ook lekker op dreef. Edmonton-goalie Stuart Skinner leverde een keurige prestatie met zijn shut out (27 saves). En de Penguins? Die kregen gisteren hockeyles. Aankomende nacht kunnen ze tegen Vancouver laten zien of ze er iets van opgestoken hebben.

 

Chicago Blackhawks -Na$hville Predators 2-3

De Predators pakten hun tweede overwinning uit zeven wedstrijden. Daarmee naderen ze Blackhawks tot op één punt maar die hebben een wedstrijd meer gespeeld. Chicago is dus weer hard op weg naar de bodem van de NHL waar ze net als de twee voorgaande jaren de San Jose Sharks als buren zullen krijgen. De wederopbouw rondom Blackhawk-toptalent Connor Bedard (goal) verloopt ook dit seizoen stroef. Chicago verspeelde een 2-0 voorsprong en had geen antwoord klaar toen Brady Skjei (goal) in  minuut 44 vanuit een powerplay de winnende 2-3 voor Ca$hville achter Blackhawks-goalie Petr Mrazek (31 saves, 0.912%) schoot. Toppredators waren playmaker Gustav Nyquist (goal en assist) en defenseman Alexandre Carrier (twee assists). Van de supersterren uit Nashville was alleen Filip Forsberg succesvol (goal). Krijgt het Predators management eindelijk een return on investment of blijven de roofdieren een verzameling overbetaalde hockeyprimadonna’s? Het wordt make or break de komende vier weken voor Nashville.

 

New Jersey Devils – New York Islanders 3-4 OT

In een stevig en spannend gevecht pakten de Islanders in overtime door een fraaie treffer van Bo Horvat (goal) de winst. Het ging er soms ruig aan toe. De hit van Devil en natural born breekijzer Kurtis MacDermid zorgde vanaf periode twee voor extra vuurwerk. MacDermid beukte Alexander Romanov met een shoulderhit op het gezicht een paar meter de lucht in. Romanov zat vervolgens al bloed spugend op de Islanders-bank bij te komen onder toeziend oog van de paramedics. De hit van MacDermit bleef ongestraft, de refs vonden het een shoulder tot shoulder-hit. New Yorker Scott Mayfield dacht daar anders over en ging verhaal halen. Zie hieronder hoe de vlam in de pan sloeg.

 

In het vervolg was het vooral Islanders-goalie Ilya Sorokin (32 saves, 0.914%) die zijn team in de wedstrijd hield. Voor de Devils was Jesper Bratt (goal en assist) in topvorm.

 

Vegas Golden Knights – Ottawa Senators 6-4

Met topgoalie Linus Ullmark (22 saves, 0.815%) weer terug in de goal bij de Senators leek een punt of zelfs een overwinning zeker haalbaar. Totdat de glitterridders in de laatste vijf minuten van periode drie va banque gingen spelen en Ottawa met 3-0 helemaal van het ijs tikten. De Senatoren gaven maar liefst drie (!) keer een voorsprong weg. Nadat 0-2 werd omgetoverd in 2-2, keken de Knights nog tegen een 2-3 en 3-4 achterstand aan toen de tweede pauze begon. In de dying minutes of the game zakte Ottawa dus als een plumpudding in elkaar. In minuut 57 viel de gelijkmaker voor Vegas door golden boy Tomas Hertl (goal). 60 seconden later lag de vijfde Vegas-treffer al achter Ullmark: Keegan Kolesar (goal) gaf de Knights de voorsprong. Tijdens een empty net-wanhoopsoffensief van de Senators viel de beslissende 6-4. Het was een superstar glittergoal: Mark Stone (twee assists) en Jake Eichel (twee assists) stelden Ivan Barbashev (twee goals) in staat het netje van het lege Ottawa-doel te treffen.

 

Previous Mechelen met nieuwe import goalie verliest van Neuwied.
This is the most recent story.